Cum elimini petele de transpirație de la subraț în doar 5 minute. Ai nevoie doar de un ingredient banal

de: Ionuț Vieru
22 07. 2024

Petele galbene de la subraț provocate de transpirație sunt inestetice, dar asta nu înseamnă neapărat că ai o igienă precară. De cele mai multe ori, apar atunci când transpirația se „amestecă” cu deodorantul, dar cum scăpăm cu ușurință de ele?

Cum să îndepărtezi petele de transpirație de la subraț

Tricourile albe sunt perfecte în timpul verii, dar cu toții știm că au tendința de a se murdări foarte repede, chiar dacă suntem atenți. Chiar dacă poate fi alegerea perfectă pentru vară, există riscul să apară acele mici pete de transpirație de la subraț.

Acest lucru se întâmplă când transpirație intră în contact cu ingredientele din deodorantul pe care îl folosim și poate crea o nuanță galbenă. De cele mai multe ori, o spălare nu ajunge să scăpăm de aceste pete.

Din fericire, există un mic truc pe care îl puteți încerca pentru a scăpa de aceste pete. Mulți spun că pentru ei a fost folositor și a funcționat. Veți avea nevoie doar de o lămâie.

Cea mai bună parte este că nu veți risca să vă stricați țesăturile delicate, deoarece sucul acid de la lămâie nu este la fel de dur ca substanțele chimice pentru îndepărtarea petelor.

Puneți sucul de lămâie peste pete, lăsați-l să acționeze până se usucă, după care puneți tricoul în mașina de spălat și folosiți programul pe care îl alegeți de obicei.

Uscați hainele în lumina soarelui

De asemenea, o altă acțiune care ar putea avea un impact major este modul în care vă uscați hainele. Potrivit specialiștilor, este mult mai bine să le lăsăm la uscat în lumina soarelui decât să le punem în uscător.

De ce? Ei bine, totul se rezumă la razele UV. Ele ele descompun structura moleculară, provocând petele să dispară, iar albul să arate mai strălucitor.

Orice expunere la UV va ajuta la eliminarea petele, fie că puneți hainele la uscat afară sau lângă o fereastră. Important este să bată soarele pe ele. Totodată, norii nu opresc razele UV, așa că veți observa că petele se estompează chiar și în zilele înnorate.