Cum elimini petele de înălbitor de pe vasul de toaletă. Ingredientul secret care te scapă de probleme

de: Ionuț Vieru
18 07. 2024

Petele de pe vasul de toaletă pot fi foarte enervante, iar de cele mai multe ori nu este ușor să scapi de ele. Vei avea nevoie de soluții care conțin foarte multe ingrediente toxice, dar există unul natural și ieftin care te va scăpa de această problemă.

Metoda simplă prin care scapi de petele de înălbitor de pe vasul de toaletă

Petele de pe vasul de toaletă sunt probabil cauzate de urină și uleiul corporale, dar pot fi cauzate și de produse de curățenie, bronz fals sau produse de înfrumusețare, precum cremele hidratante.

Este o problemă comună cu care toată lumea se confruntă la un moment dat, indiferent de cât de multă curățenie ai face. Din fericire, există o soluție foarte simplă pe care o poți folosi, astfel încât să renunți la produsele care conțin multe chimicale.

Probabil te-ai gândit deja la el, un produs folosit de toate gospodinele, foarte versatile. Este vorba despre bicarbonat de sodiu. În combinație cu oțetul, te va scăpa de petele de pe vasul de toaletă în cel mai scurt timp.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci puțin bicarbonat de sodiu cu oțet și ștergi foarte bine vasul de toaletă cu această combinație. După, curăță soluția cu o lavetă umedă, iar vasul de toaletă va fi ca nou.

Soluții eco pentru curățarea toaletei

Dacă vrei să cureți vasul de toaletă și nu ai la îndemână substanțele necesare, poți face acest lucru și substanțe casnice și neconvenționale. Majoritatea vor avea același efect, uneori poate chiar mai bun. Iată câteva variante:

  • Apă oxigenată

Peroxidul de hidrogen este una dintre cele mai eficiente substanțe cu care poți combate germenii de pe vasul de toaletă. Folosește o jumătate de cană cu apă oxigenată, pune-o în vasul de toaletă și las-o să-și facă efectul timp de 30 de minute.

După, clătește toaleta și trage apa, iar zona cu pricina ar trebui să fie cu mult mai curată.

  • Coca – Cola

Poate părea o soluție ciudată, dar funcționează. Această băutură poate să elimine cu ușurință petele nedorite de rugină și eventualele depuneri de sub vasul de toaletă.

Dezavantajul este că ai nevoie de o cantitate considerabilă. Va trebuie să blochezi scurgerea și să umpli vasul de toaletă până aproape de margine. Lasă sucul să-și facă efectul timp de cel puțin o oră. Petele se vor dizolva, după care poți freca folosind o perie.

  • Piatra ponce

O altă metodă mai puțin folosită, dar care funcționează fără probleme. Cu toate acestea, ai grijă ca piatra să fie înmuiată în apă caldă înainte de a începe procesul de curățare.

De asemenea, suprafața toaletei unde există pete trebuie să fie umedă pentru a evita apariția eventualelor zgârieturi produse de piatra ponce. Freacă foarte bine zonele dorite, iar la final clătește vasul.