Cum dormi în fiecare noapte? Poziția de somn care afectează sănătatea mai mult decât se credea

Cum dormi în fiecare noapte? Poziția de somn care afectează sănătatea mai mult decât se credea
Care este pozitia de somn care ne afecteaza spatele

Cum dormi în fiecare noapte? Experții în sănătate au spus care este poziția de somn care ne afectează sănătatea mai mult decât se credea. Mulți oameni preferă această poziție de somn. Cum nu trebuie să dormi, ca să nu mai ai dureri de spate, vezi în rândurile de mai jos.

Care este poziția de somn care ne afectează grav sănătatea. Cum ar trebui să dormim

Experţii în sănătate au anunțat că o poziţie de dormit, pe care mulţi o preferă, ne-ar putea răni spatele, respectiv coloana vertebrală. Care este poziția de somn în care nu ar trebui să dormi niciodată.

Poziţia în care dormim pe timpul nopții ne poate influenţa postura, dar şi starea de sănătate a spatelui. Spre exemplu, dormitul într-o poziţie greşită poate afecta calitatea somnului şi poate influenţa apariţia durerilor de spate sau chiar ne poate răni coloana vertebrală.

Care este poziția de somn dăunătoare

Experţii în sănătate au analizat mai multe poziţii de somn şi au descoperit care este cea mai dăunătoare pentru spate.

Astfel, dormitul pe burtă poate părea confortabil, însă poate fi dăunător pentru spate. Somnul pe burtă determină spatele să se arcuiască într-un mod inconfortabil, în timpul somnului, punând o presiune în plus asupra coloanei vertebrale.

Dormitul pe burtă nu este sănătos

„Această poziţie pune cea mai mare presiune asupra muşchilor şi articulaţiilor coloanei vertebrale, deoarece aplatizează curba naturală a coloanei vertebrale. Dormitul pe burtă te obligă să întorci gâtul, ceea ce poate provoca dureri de gât şi dureri în partea superioară a spatelui”, a explicat medicul Raymond Jonathan pentru Spine Universe.

Cum ar trebuie să dormim

Astfel, medicii recomandă dormitul pe spate. Marleen Caldwell, terapeut la Clinica Cleveland, informează că dormitul pe spate îi permite greutăţii să se distribuie uniform pe corp, fiind poziţia ideală de dormit. Marleen Caldwell a mai precizat că în timpul somnului este esenţial să dormim într-o poziţie confortabilă, dacă ne dorim să atenuăm durerile de spate.

Beneficiile dormitului pe spate

De asemenea, potrivit Healthline, dormitul pe spate aduce numeroase beneficii necunoscute. Mai exact, reduce durerile de cap tensionate şi atenuează durerea şi presiunea asupra sinusurilor. În plus, contribuie şi la menţinerea unui ten ferm şi tânăr, pentru că te împiedică să dormi cu faţa de pernă, obicei care poate cauza, de-a lungul timpului, riduri.

O altă poziţie de dormit recomandată de experții în sănătate este dormitul lateral. Conform Healthline, s-a descoperit că dormitul pe o parte poate reduce durerile articulare şi de spate, însă nu este recomandat pentru oamenii cu şoldurile late, întrucât pune o presiune suplimentară pe aceste părți ale corpului.