Cum desfaci o nucă de cocos precum concurenții de la Survivor România 2022. Așa o alegi pe cea mai bună

de: Năstase Mirabela
16 03. 2022

Cum desfaci o nucă de cocos precum concurenții de la Survivor România 2022. Faimoșii și Războinicii se hrănesc zi de zi cu cocos, fiind hrana lor de bază, astfel că se poate spune că au devenit maeștri în desfacerea fructului produs de cocotier. Însă și tu poți să afli tehnica corectă de desfacere a cocosului, un fruct cu o coajă tare, dar foarte savuros.

Cum alegi cea mai bună nucă de cocos

Înainte însă de a ști cum să desfaci nuca de cocos, ar trebui să știi cum să o alegi pe cea mai bună. În acest sens, este important să fii atent mereu la greutatea ei, întrucât, cu cât este mai grea, cu atât este mai plină de lapte de cocos și deci mai bună. Mai trebuie să fii atent ca nuca de cocos să nu aibă fisuri, deoarece acesta este semn clar de îmbolnăvire.

Dacă ai ales nuca de cocos potrivită, trebuie să știi că poți să o păstrezi la frigider și 2-3 săptămâni, însă odată desfăcută, nu trebuie păstrată mai mult de o săptămână. La congelator, nuca de cocos se păstrează întreagă sau desfăcută, între 6-8 luni.

Cum desfaci corect o nucă de cocos

Nuca de cocos este ușor de desfăcut, în ciuda durității ei, dacă cunoști tehnica corectă. Trebuie să iei un cuțit mare într-o mână și nuca în cealaltă, iar cu partea boantă a cuțitului, trebuie să lovești nuca pe lățime, de jur împrejur. Se aplică lovituri până ce se aude cum se crapă nuca. Poți să încerci să desfaci nuca cu mâna sau să mai aplici lovituri până cedează singură.

Dacă ai nevoie de apa din cocos, atunci, înainte să o desfaci, ar fi bine să îi dai 1-2 găuri în punctele cele mai moi, pe partea superioară a fructului. După ce lichidul a fost scurs, trebuie să îl și strecori de impurități și de mici bucăți de fibra lemnoasă care se pot strecura în el.

O altă metodă prin care se poate desface nuca de cocos este aceea de a o pune la cuptorul încălzit de 190 de grade C, timp de 15 minute. Nuca se va crăpa singură din cauza căldurii. Apoi, la final, tot ce mai trebuie să faci este să scoți miezul din interior. Pentru asta, ar fi mai indicat să folosești un cuțit pentru unt pe care să îl introduci între miez și coajă și să împingi de jur împrejurul fiecărei jumătăți de nucă de cocos.