Cum deschizi ușa de la casă dacă ți-ai pierdut cheile. Trucul genial pe care trebuie să-l înveți

de: Ștefan R. Apostol
26 07. 2023

Te grăbești să pleci la serviciu, uiți că ai ușă automată, o tragi după tine și realizezi când ajungi în fața blocului că ți-ai uitat cheile pe dinăuntru sau că le-ai pierdut. Acum stai și te întrebi cum deschizi ușa de la casă dacă ți-ai pierdut cheile sau le-ai lăsat în ușă? Nu te speria, ai ajuns unde trebuie. Îți explicăm noi cum deschizi ușa de la casă dacă ți-ai pierdut cheile, folosind trucul genial pe care trebuie să-l înveți.

Cu toții am experimentat disperarea și panica lângă o ușă încuiată

Nu are importanță contextul, dar din varii motive se întâmplă fie să pierdem cheile de la casă, fie să le uităm în ușă și, ulterior, să ne trezim în fața unei uși închise iar noi pe dinafară. Cu toate acestea, nu ai întotdeauna nevoie de o cheie pentru a deschide o ușă încuiată.

Atunci când ești încuiat pe dinafară, amintește-ți că o încuietoare este un dispozitiv mecanic destul de simplu, conceput în primul rând pentru a proteja oamenii cinstiți și a-i ține afară pe ceilalți.

Vezi și: Ce culoare trebuie să aibă ușa de la intrare ca să atragă banii și sporul în casa ta. Alegerea te va surprinde

Dacă ai nevoie, poți găsi o cale de intrare, chiar și fără cheie. Iată cum să deblochezi o ușă în șapte moduri diferite.

Cum deschizi ușa de la casă dacă ți-ai pierdut cheile

Unii oameni jură pe Spam Key, care este un dispozitiv în formă de cheie folosit pentru a deschide cutiile metalice de conserve. Astfel de chei nu au mai fost folosite de mulți ani, dar dacă se întâmplă să ai una la îndemână, încearcă să deblochezi ușa cu ea.

Cele mai multe încuietori de uși de interior, cum ar fi cele de la ușile de la baie și dormitor, se blochează pentru intimitate, dar nu sunt făcute cu adevărat pentru a fi total impracticabile. Partea ușii care nu se încuie ar trebui să aibă o mică gaură pe fața butonului.

În interiorul găurii este ascuns un buton mic care trebuie apăsat pentru a debloca ușa. Pur și simplu ai nevoie de o unealtă dreaptă și rigidă pentru a o debloca. Încearcă să folosești o agrafă de hârtie îndreptată sau o șurubelniță mică de reparat ochelari.

Scoate clanța cu o șurubelniță

O altă opțiune pentru deschiderea ușilor interioare care sunt echipate cu clanțe de securitate redusă este să scoți clanța și apoi să dezasamblezi încuietoarea. Dacă șuruburile de montare sunt expuse, pur și simplu dă-le înapoi și apoi demontează clanța și încuietoarea.

Vezi și: Ce trebuie să faci neapărat în casa ta ca să fii fericit. Două condiții sunt esențiale

Cu toate acestea, dacă șuruburile de montare nu sunt vizibile, va trebui să demontezi clanța bucată cu bucată. Folosește o șurubelniță cu fantă pentru a scoate placa decorativă rotundă, butonul și tija. Odată ce expuneți șuruburile de montare, îndepărtează-le pentru a avea acces la mecanismul de blocare. Glisează zăvorul înapoi de pe tocul ușii pentru a debloca ușa.

Trage  șurubul afară

Dacă mecanismul de blocare a ușii are un zăvor, adică un tip de zăvor care este încărcat cu arc și are un capăt înclinat, privește cu atenție capătul zăvorului.

Dacă capătul său înclinat este orientat în sens opus față de tine, încearcă să-l deschizi cu o bucată de sârmă tăiată dintr-un umeraș de haine. Îndoaie un cârlig mic la un capăt al sârmei îndreptate, introdu-l în spațiul dintre marginea ușii și montant și agață sârma în jurul zăvorului.

Împinge șurubul cu un card

Dacă clanța ușii are un zăvor, iar capătul înclinat al acestuia este îndreptat spre tine, încearcă să-l deschizi cu o carte de credit. Acest principiu este același cu tehnica umerașului de haine explicată mai sus, dar aici folosești cartea de credit pentru a împinge pe capătul înclinat al zăvorului.

Aplică o presiune constantă până când cardul alunecă între zăvor și montant, apoi răsucește butonul și deschide ușa. Un avantaj al acestei tehnici este că flexibilitatea cardului îți permite să îl îndoi și să îl strecori în cele mai mici și mai strâmte spații.

Încearcă să scoți zăvorul

Da, oricât de ciudat ar părea, poți descuia o ușă cu ace de sârmă. Vei avea nevoie de două ace de păr, iar fiecare trebuie îndoite într-o formă specifică pentru o anumită treabă. Primul ac de prindere va fi, în esență, un înlocuitor pentru cheia originală. Acesta oferă o modalitate de a roti cilindrul de blocare.

Îndoaie ultimul centimetru sau cam așa ceva din capătul închis și rotunjit al acului până când acesta este perpendicular pe cele două capete libere. Înfige acest capăt adânc în fanta cheii și folosește partea proeminentă a acului ca mâner.

Vezi și: Ce să nu ţii niciodată la intrarea în casă. Aduce mult ghinion, din păcate

Apoi, desfă și aplatizează cel de-al doilea ac pentru a obține un ac de lacăt lung și drept. Adaugă o ușoară îndoire în sus la un capăt. Glisează capătul îndoit în jumătatea de sus a găurii cheii, deasupra cheii cu ac de picioruș introdusă mai devreme.

Atunci când o ușă este încuiată, cilindrul încuietorii este împiedicat să se rotească de o serie de știfturi cu arc care ies în afară în găurile din cilindru. Dinții de formă unică de pe cheia originală împing știfturile în sus și la o parte, permițând cilindrului să se rotească. Pentru a sparge încuietoarea, folosiți târnăcopul pentru a împinge știfturile în sus, unul câte unul, până când cilindrul se poate roti liber.

Găurește încuietoarea

Aceasta este cam ceea ce pare a fi. Dacă ai acces la una, fă o gaură prin încuietoare pentru a distruge știfturile, ceea ce permite încuietoarei să se rotească liber. Pentru că vizezi știfturile, poziționează burghiul chiar puțin deasupra părții superioare a fantei cheii și în linie cu pragul dintre cilindru și poziția știfturilor atunci când acestea sunt împinse în sus.

Probabil că va trebui să experimentezi cu diferite dimensiuni de burghie pentru a găsi cea potrivită. Începe cu un burghiu mic și treci la burghie mai mari. Și un pic de ulei de lubrifiere ajută foarte mult la tăierea burghielor prin metal.

Totuși, așteaptă-te ca procesul să dureze ceva timp. După ce ai găurit până la capăt mecanismul de blocare, forțează o șurubelniță cu fantă în fanta cheii și răsucește încuietoarea.

Cum deschizi ușa folosind a treia lege a lui Newton

Când ești suficient de disperat pentru a sparge ușa, o lovitură de modă veche poate fi de ajuns. Cu toate acestea, verifică mai întâi balamalele pentru a confirma că ușa se deschide în sens opus. Evident, dacă ușa se înclină spre tine, nu încerca să o deschidzi cu piciorul.

Bine, presupunând că ușa se înclină spre tine, pregătește-te să lovești cu piciorul tău dominant, adică piciorul drept dacă ești dreptaci. Țintește spre un punct situat chiar deasupra clanței, care este cel mai slab punct al ușii.

Încearcă să atingi ușa cu piciorul plat și lovește-o puternic. Dacă ușa nu se deschide sau cel puțin nu începe să se spargă în bucăți, atunci probabil că nu va ceda.