Cum decojeşti rapid ouăle fierte. Vor ieşi perfecte, e un truc genial pentru masa de Crăciun
Și ție îți plac ouăle fierte, dar îți este mereu greu să le decojești? Playtech Știri îți prezintă o metodă foarte simplă pe care o poți pune în aplicare, pentru a îndepărta rapid învelișul exterior al oului. Nu te vei murdări. Ai nevoie de un singur ingredient, pe care să îl adaugi în apa în care fierbe oul.
Soluția pentru o decojire rapidă a ouălor
Specialiștii în nutriție recomandă consumul ouălor fierte. Pe lângă faptul că sunt ușor de pregătit pentru micul-dejun și au un gust foarte bun, sunt și hrănitoare. Au numeroase atribute nutriționale excelente. Dacă îți place să mănânci ou fiert, dar eviți să o faci din cauza cojii, ai ajuns la locul potrivit.
Un ou fiert poate da bătăi de cap gospodinelor care nu știu exact cum să procedeze pentru a îndepărta rapid și eficient coaja. Dacă și tu te numeri printre ele, uleiul de floarea-soarelui este soluția. Cu ajutorul acestui produs, poți să decojești mai repede decât ai fi tentat să crezi coaja de la ou.
Citește și: Cât timp se fierb ouăle pentru a rămâne moi. Aşa ies perfecte, secretul bucătarilor
Cât ulei să pui în apa în care fierbi ouăle
Pentru a reuși să ai succes cu ajutorul acestui truc și să dea rezultate foarte bune, ai nevoie de o lingură de ulei de floarea-soarelui. Explicația metodei în cauză de decojire a oului are de-a face cu permeabilitatea cojii de ou, adică cu faptul că uleiul din apa clocotită poate intra în coajă.
În timp ce oul se află în apa ce fierbe, pe focul aragazului, uleiul de floarea-soarelui intră în coaja lui. Când va trebui să îl cureți de coajă, uleiul va acționa asupra ei în așa fel încât să se rupă curat dinspre interior. Procesul de decojire în cauză este mult mai ușor decât altele.
Cum să consumi ouăle fierte dimineața
Dacă nu ai ulei de floarea-soarelui în cămară sau în bucătărie, poți să folosești ulei de măsline. Va oferi același rezultat asupra ouălor fierte. Nu te vei murdări tare, vei reuși să decojești ouăle rapid și eficient. Ține cont și de faptul că unele coji pot fi îndepărtate mai repede decât altele.
Ouăle fierte pot fi consumate simple, cu puțină sare presărată deasupra sau alături de alte alimente, precum brânzeturi, cărnuri ușoare, legume și alte produse preferate. Un singur ou fiert, de dimensiune mare, conține: vitamina A în procent de 8%, folat în procent de 6%, acid pantotenic în procent de 14%.