Cum cureți părul cu bicarbonat de sodiu. Femeile trebuie să afle
Bicarbonatul de sodiu este un compus natural care poate înlocui cu succes diverse produse de îngrijire. Plusul acestuia este că nu dăunează. Cum îți poți curăța părul cu bicarbonat și cum trebuie folosit?
Cum să-ți cureți podoaba capilară cu bicarbonat de sodiu?
Din păcate, sensibilitatea majorității în privința multora dintre produsele de pe piață se trage de la compozițiile încărcate chimic și a medilui din ce în ce mai poluat. Cu zeci de ani în urmă, părinții și bunicii noștri se descurcau în privința îngrijirii corporale doar cu câteva produse care nu erau încărcate de fel și fel de substanțe chimice, ba chiar multe din ele fiind extrem de naturale, preparate în casă de aceștia. Cei mai mulți își amintesc măștile de față, măștile de păr sau exfoliantele pentru corp ale mamelor, mătușilor sau bunicilor. Majoritatea aveau în compoziție ulei de măsline, zațul de cafea, gălbenușul de ou și nelipsitul bicarbonat de sodiu. Pe vremuri, oamenii alegeau să-și spele dinții cu bicarbonat, crezând că ajută smalțul dinților.
Ulterior, acesta a fost folosit de către doamne și domnișoare în rutina pentru spălare a podoabei capilare. Dacă nu te împaci cu produsele din supermarket-uri, poți pune și câțiva bani în fondul de economii cu ajutorul unei soluții simple și care se află la îndemâna ta. Adaugă bicarbonat de sodiu în șamponul folosit și clătește bine, hidratează ulterior părul cu balsam și astfel nu vei mai avea nevoie de alte uleiuri de păr sau pudre pentru îngrijire ori diverse tratamente pentru părul prea gras sau prea firav. De asemenea, această opțiune te ajută să scapi și de mătreață.
Decolorare naturală cu bicarbonat de sodiu
Decolorantul pudră sau cremă din comerț distruge destul de tare părul. Iată o soluție care să te ajute! Amestecă 4 linguri de scorțișoară cu apă care să formeze o pastă la final, aplică balsamul amestecat cu 2 linguri de bicarbonat de sodiu pe părul ud cu care să stai preț de 5 minute, apoi clătește. Nu te aștepta să vezi rezultate din prima! Trebuie să repeți procesul de cel puțin 3 ori până să se vad suvițele deschise.