Cum au apărut Klaus Iohannis și soția sa la Iași, de Mica Unire. Ce i-au strigat românii

Cum au apărut Klaus Iohannis și soția sa la Iași, de Mica Unire. Ce i-au strigat românii

Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Iași împreună cu soția sa, pentru a participa la manifestările dedicate Micii Uniri, 24 noiembrie. La acest eveniment participă atât premierul Ludovic Orban, cât și ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, relatează news.ro.

Cum au apărut Klaus Iohannis și soția sa la Iași, de Mica Unire

Klaus Iohannis și soția sa au sosit la manifestările de la Iași. La acest eveniment a participat și ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman. Iohannis a fost întâmpinat de Ludovic Orban și de primarul Mihai Chirica. La acest eveniment participă 10 000 de persoane, iar unii dintre participanți au pancarte precum: „Bine aţi venit la circ, hai că vă dăm noi pâinea”, „Aţi intrat în horă, marcaţi banul pentru Moldova”, „Faceţi drumuri şi spitale, tăiaţi pensiile speciale”, „Hora la Iaşi, banii la Bucureşti”.

Reamintim că președintele țării și premierul vor participa la ora 14:30, la depunerea de jerbe la mormântul domnitorului Al. I. Cuza, care va avea loc la Biserica ”Sfinţii Trei Ierarhi” din Iaşi. Printre alți lideri care vor participa se numără și Victor Ponta, liderul Pro România.

sursa foto: news.ro

Cum s-au pregătit autoritățile de la Iași de Mica Unire

Autoritățile din Iași au pregătit de câteva zile atât Piața Unirii, cât și zonele limitrofe. Lucrătorii de la societatea locală de salubritate au măturat și au spălat Piața Unirii din Iași, zona fiind inspectată, ieri, și de către primar. De asemenea, un tricolor imens a fost întins pe o clădire din zonă, iar pe stâlpii din Piață au fost montate steaguri.

Circulația tramvaielor și a autobuzelor prin Piața Unirii este întreruptă astăzi, în intervalul orar 7:00 – 15:00, pentru buna desfăşurare a manifestărilor organizate pentru sărbătorirea a 161 de la Unirea Principatelor Române.

Discursul președintelui la Mica Unire

Evenimentul dedicat Micii Uniri a debutat la ora 11:30 cu un concert de muzică populară. Pe scenă au urcat artiști precum:  Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriş, Margareta Clipa, Laura Lavric, dar şi alţi artişti locali, sub titulatura ”Noi suntem români”.

La ora 13.00 a început evenimentul oficial, iar acesta cuprinde o slujbă religioasă, discursurile oficialităţilor participante, depunerea de coroane de flori la Ansamblul statuar al domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi paradă militară.

La finalul evenimentului, participanţii se vor prinde în tradiționala Hora Unirii, după care oficialităţile se vor deplasa către Biserica Trei Ierarhi, unde vor depune jerbe de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Ceai, plăcinte moldovenești și vin fiert vor fi distribuite la eveniment.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI