12 iun. 2021 | 16:55

Cum au ajuns roșiile din România să fie otrăvite, de fapt. Secretul a fost divulgat de un producător local

Știri generale
Cum au ajuns roșiile din România să fie otrăvite, de fapt. Secretul a fost divulgat de un producător local
Cum au ajuns roșiile din România să fie otrăvite, de fapt. Secretul a fost divulgat de un producător local

Mulți sunt cei care spun că gustul roșiilor de pe piață nu mai este deloc același ca pe vremuri. Abia acum s-a aflat care este adevăratul motiv.

Cum au ajuns roșiile din România să fie otrăvite, de fapt

Lucian Mândruță a realizat câteva interviuri cu agricultori, în care a vorbit despre prețul legumelor, dar și felul în care aceștia le comercializează. Unul dintre ei i-a atras atenția jurnalistului prin sinceritatea de care a dat dovadă.

„Va spuneam ieri ca am fost sa fac cateva interviuri cu agricultori. Unul mi-a atras atentia, prin sinceritate. Brutala.

Aurelian Cristescu il cheama. “Am fost foarte sarac” a inceput marturisirea lui. Acum nu mai e. Dar de abia aici incepe uimirea:

A reusit sa iasa din saracie, cu un pic de pamant, cu o sera, apoi doua… si fara sa-si “otraveasca” clientii, cum spune chiar el. E un om caruia chiar ii pasa ce ne vinde.

Gasiti in aceste doua minute o marturisire despre culisele business-ului cu legume.

Cati or fi ca el?”, a scris Lucian Mândruță, alături de interviul cu agricultorul.

Roșii otrăvite, vândute cu 15 lei kilogramul

Omul a povestit despre cum roșiile sunt otrăvite, în dorința agricultorilor de a le vinde la un preț mare, deși nu sunt în totalitate coapte în luna iunie.

Tocmai de aceea, ei folosesc otrăvuri, așa cum le numește Aurelian, ca roșiile să crească mari într-un timp foarte scurt și să le vândă la suprapreț.

„M-ați întrebat ce vindem. Încercăm să vindem cu conștiința. Mai presus de orice, trebuie să știm că înainte de a fi legumicultori, trebuie să fim oameni. Omenia, să nu uităm de omenie. Pentru că vă pot vinde legume otrăvite. Din dorința de a face eu bani mulți, mă uit în piață, vă dau un exemplu. Cât e roșia acum? 15 lei. Eu am roșii în solar de mărime medie. Îmi fac socoteala. Dacă le-aș culege, s-ar strânge 5 tone, ori 15 lei, faceți socoteala.

Dar nu le am coapte. Ca să le vând. Și atunci există soluții pe piață, eu le numesc de otrăvire a roșiilor, le otrăvesc. Otrăvesc roșia, o coc în două zile, repede, o duc repede în piață, o vând cu 15 lei și mi-am luat banii. Asta înseamnă să produci fără conștiință. Dacă vrei să produci cu conștiință, aștepți. Aștepți să își facă treabă planta în liniște. Și se coace când e prețul de trei lei. Nu mai scoți 5 tone, dar scoți 7 și le vinzi cu 3 lei și niciodată nu o să ajungi la suma aia de 15 lei 5, dar vinzi împăcat în suflet că n-ai otrăvit lumea.

Pe mine mă costă. Eu am avut roșiile mari de mult, veneau producători, colegi, spuneau, tu n-ai auzit că sunt 18 lei în piață, se vinde ca pâinea caldă. N-am dat. Ești tentat, îți vine un moment de dezichilibru, dar te gândești serios: cine cumpără roșiile alea? Le cumpără oamenii, semenii mei. Și prefer să le vând acum la Mega Image cu 5 lei 80 și mă aștept să scadă prețul, dar mă duc acasă liniștit și merg cu o mașină mai ieftină”, a spus agricultorul.

Parteneri
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Redactia.ro
David Beckham a câștigat lupta cu cele 150 și ia potul cel mare: 280 de milioane de euro dintr-un ”foc”!
Digisport.ro
Povestea fabuloasă a actorului care a ajuns frate cu propriul tată. A jucat în aproape 40 de filme și a murit pe scenă, în timpul unui spectacol
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
"Sleepy Don". Valuri de ironii după ce Trump a adormit la primul termen al procesului. Procuror: N-am mai auzit așa ceva până acum
Digi24
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz
Digi24
Cum arătau Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu în 2012, la primul sezon Masterchef. Imagini de colecție
Unica.ro
Răzbunarea lui Traian Băsescu. Nu uită și nu iartă
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
Biserica Ortodoxă din România e în doliu: Vă anunţăm cu durere în suflet și cu nădejdea Învierii
Capital.ro
"Vorbim de sute de mii de euro" | Românii pot economisi o avere dacă renunţă la aceste obiceiuri. Calcule făcute de economişti
Antena 3
Lovitură de teatru pentru Antena 1! Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au semnat cu PRO TV
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
ALERTĂ de RĂZBOI în România. DRONE SUSPECTE deasupra BAZEI NATO de la Kogălniceanu
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro