Cum astupi găurile de la cuie cu bicarbonat. Secretul ingredientului magic din orice bucătărie

de: Ana Chivu
29 10. 2020

Bicarbonatul de sodiu este extrem de util în gospodărie. Cum reușești să astupi găurile din perete cu ajutorul acestuia? Mulți nu știau că se pot folosi de acest ingredient secret și dincolo de bucătărie.

Truc folositor cu bicarbonat de sodiu. Cum să astupi găurile de la cuie cu el?

Puțini știu că bicarbonatul de sodiu este un ajutor de nădejde chiar și dincolo de bucătărie. Acesta se poate folosi în multe moduri, mai ales la curățarea diverselor suprafețe din casa ori prin gospodărie. Pe lângă funcția de bază de coacere, poate să te ajute la aproape orice prin casă. Bicarbonatul are modalități de utilizare incredibile pe care mulți le consideră foarte ușoare. Trebuie doar să-l amesteci cu apă sau pastă de dinți.

De exemplu, te ajută să acoperi găurile din pereți care nu sunt deloc estetice. Ai observat cum decorarea casei poate lăsa urme adânci, mai cu seamă când vrei să adaugi o pată de culoare cu ajutorul unor tablouri pe care le găsești greu locul. Dacă te hotărăști să le schimbi locul, poți să astupi găurile rămase în perete din cauza cuielor cu ajutorul unei compoziții de bicarbonat de sodiu cu apă și pastă de dinți. Amestecă ingredientele și pune compoziția în gaură. Așteaptă până se usucă și nivelează totul. O să observi cum peretele o să fie ca nou la final!

Astupă găurile inestetice din pereți cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Amestecă-l cu apă și pastă de dinți și pune-l în locul dorit

Alte trucuri. Cum poți să mai folosești bicarbonatul pe alte suprafețe?

1.Îndepărtarea petelor înainte de spălare
Amestecați 6 linguri de bicarbonat cu 1/3 ceașcă de apă caldă și aplicați soluția pe pată înainte să puneți haina în cuva mașinii de spălat.

2.Urmele de la vase
Inelele neplăcute de la pahare și farfurii, care rămân pe suprafețele din lemn, le puteți îndepărta cu o cârpă înmuiată în amestec de bicarbonat și apă.

3. Curățarea și dezodorizarea scurgerilor
Adăugați 1 ceașcă de bicarbonat în gaura de scurgere, apoi turnați 1 ceașcă de oțet. Acoperiți-o cu un dop, așteptați un timp, după care turnați apă fierbinte.

4. Îndepărtarea mâncărimii pielii după înțepăturile de insecte
Amestecați bicarbonat cu apă în proporții de 1:3 și aplicați soluția pe zona afectată – în doar câteva minute veți simți o ușurare.

5. Dezodorizarea frigiderului
Cel mai bine este ca frigiderul dumneavoastră să nu miroase a nimic, iată de ce e bine să păstrați în el o cutie deschisă cu bicarbonat de sodiu. Trucul funcționează și în cazul congelatorului.