Cum arată un test pentru coronavirus. Un medic a arătat exact ce presupune

Cum arată un test pentru coronavirus. Un medic a arătat exact ce presupune
Cum arată un test pentru coronavirus

Mulți români se întreabă cum arată un test pentru coronavirus. Ei bine, un medic a arătat exact ce presupune depistarea temutului virus care a răpit peste 60 de mii de oameni la nivel mondial. Cei mai mulți oameni încep să plângă atunci când văd testul.

Cum arată un test pentru coronavirus

Cel care a făcut publice imaginile testelor a fost medicul Ștefan Botnaru, care este unul dintre eroii din Barcelona în epidemia de coronavirus. Este din Republica Moldova, are 30 de ani și acum este medic în Barcelona.

Ștefan Botnaru se află în linia întâi chiar de la începutul epidemiei în Spania. Medicul moldovean a fost printre primii doctori care au testat și tratat pacienții cu COVID-19 din Barcelona. Chiar dacăa beneficiat de toate echipamentele de protecție, temutul virus l-a atins și pe el.

Ștefan Botnaru făcea gărzi la Unitatea de Primiri Urgențe și a văzut cu ochii lui ce înseamnă tragedia adusă de coronavirus. Nici prin gând nu îi trecea că va vedea cu ochii lui ce înseamnă infecția respectivă, până nu a contractat-o și el.

Cum arată un test pentru coronavirus
Cum arată un test pentru coronavirus

Medicul a povestit ce simptome a avut el, cum a reacționat când a văzut buletinul de analize cu rezultatul testului pozitiv, dar și cum s-a vindecat. A avut însă noroc, deoarece nu a văzut chiar partea întunecată a acestui virus care bântuie prin aproape toate țările.

Cum s-a vindecat medicul de coronavirus

„În pofida faptului că mi-am exercitat profesia respectând cu strictețe toate protocoalele de protecție, am fost testat pozitiv la COVID-19. Cu toate că deja de o perioadă pierdusem mirosul şi gustul, simptomele au apărut în a șaptea zi de la contaminare, care s-au manifestat prin oboseală, dureri musculare şi articulare şi congestie nazală. Adică am avut noroc de o formă uşoară, care s-a manifestat printr-o infecţie respiratoare superioară”, a povestit Ștefan Botnaru pentru presa de oeste Prut.

Medicul a urmat tratamentul pentru coronavirus și după trei săptămâni a repetat testul. A primit vești bune. Rezultatul a arătat că virusul nu se mai regăsea în organismul său.

Boala nu l-a făcut să dea înapoi pe medicul moldovean. Acum el postat pe Facebook cele două teste de depistare a coronavirusului și s-a reîntors în prima linie de luptă împotriva COVID-19.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI