28 feb. 2021 | 10:56

Cum arăta Simona Halep în copilărie și în adolescență. Zeci de imagini de colecție, doar aici

Monden
Cum arăta Simona Halep în copilărie și în adolescență. Zeci de imagini de colecție, doar aici
Cum arăta Simona Halep în copilărie și în adolescență. Zeci de imagini de colecție, doar aici

Simona Halep este una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din lume. Născută pe 27 septembrie 1991 în Constanța, într-o familie de aromâni, a copilărit într-o casă modestă din Piața Chiliei. Părinții ei, Stere și Stania au cumpărat casa în anul 1990. Atunci când era în vacanță, Simona își petrecea vacanțele la bunicii săi din partea tatălui, în județul Tulcea. Pe bunica Simonei o chema tot Simona, păstrând tradiția aromânilor de a pune copiilor numele prinților. Bunica ei își amintea cum o chema pe Simona la masă, dar ea era prea ocupată să se joace cu verii ei mai mari.

Unde a studiat Simona Halep?

Simona a început studiul în Constanța, la Școala Gimnazială Nr. 30. În intrarea școlii se poate regăsi un panou cu elevii ce au avut cele mai bune rezultate, indiferent de disciplină. Acolo, la loc de cinste, putem găsi o poză și cu Simona Halep. Directorul școlii, Aneta Dragnea, a declarat că „Este mândria noastră”. Aneta Dragnea i-a fost și profesor de religie și de educație civică.

„Îmi amintesc și acum când intram în clasă și îi vedeam direct ochii mari. Stătea în a treia bancă de pe rândul de la mijloc și primele lucruri pe care le remarcam când intram la oră erau fața ei și ochii expresivi. Era cuminte, uneori poate prea cuminte pentru un copil la acea vârstă, dar ea de mică își consuma toată energia concentrându-se la tenis”, a povestit doamna Dragnea.

Mariana Chirilă a fost învățătoare Simonei. Își aduce aminte cu drag dar și cu puțină nostalgie de clipele petrecute în cei 4 ani de școală.

”Poate nu vă vine să credeți, dar niciodată nu rămânea în urmă cu lecțiile, deși era mult timp plecată în cantonamente, la concursuri și era ocupată cu antrenamentele. Își suna colegii și lua temele și când venea la ore, era cu totul la zi.

Cel mai mult îi plăcea matematica. Învăța de plăcere și prindea foarte repede informațiile, făcea legături logice rapid, stătea foarte bine la acest capitol. Îl plăceau și orele de limba română, dar la matematică era mai activă”.

Simona Halep a început să joace tenis la 4 ani

Simona Halep a început să joace tenis de mică. Ion Stan, profesor de sport la Liceul Economic a observat că are potențial. Ion Stan își amintea că Simona avea o rachetă mai mare decât ea. Antrenamentele Simonei reprezentau o joacă pentru ea. Rudele ei spuneau că erau zile când făcea și câte două antrenamente. Simona mărturisește că a avut o copilărie atipică.

”De la 4 ani și jumătate am început tenisul în joacă. De două ori pe săptămână, prima dată, și după aia zilnic, de la vârsta de 6 ani. De la 6 ani am câștigat la Constanța premiul 3. Am avut o copilărie pe terenul de tenis. N-am avut păpuși, n-am avut altceva.

Jucam fotbal, jucam tenis, făceam fileu din ață, am găurit asfaltul și am băgat doi stâlpi și jucam tenis. Și în casă la fel, am făcut un mini-teren de tenis și jucam cu fratele meu”.

Pe lângă tenis, Halep a jucat și fotbal. Nu a jucat la nivel profesionist dar i-a marcat copilăria. La 3-4 ani se juca cu mingea de fotbal pe stradă. Jucătorul ei preferat este Lionel Messi.

Simona era atât de sigură pe ea că va ajunge să joace tenis la nivel mondial, încât a pus un pariu cu fratele ei, Nicolae. Cine va ajunge cineva în tenis, îi va căra geanta cu echipa după concursuri celuilalt.

”Am făcut atunci o glumă cu fratele meu, iar acum își ține pariul pierdut. Mă tachina mereu cu asta, îmi zicea să mă las de tenis, că nu voi ajunge nicăieri. Râdeam atunci. El făcea tenis, dar nu a făcut performanță. Nu a reușit, fiindcă nu e un tip activ, e diferit de mine. Acum, el îmi cară geanta, vine să mă aștepte la aeroport”.