Care este visul lui David Popovici. Ce a recunoscut dublul campion mondial

Care este visul lui David Popovici. Ce a recunoscut dublul campion mondial
Ce dieta are David Popovici

David Popovici a reușit să devină dublu campion mondial la natație, după ce a făcut istorie la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta, Ungaria. Adolescentul de numai 17 ani este considerat regele înotului românesc. Cum arată marele vis al sportivului și ce își dorește acum, după ce a devenit dublu campion mondial.

Care este marele vis al lui David Popovici

David Popovici le-a recunoscut jurnaliștilor care este marele său vis. Își dorește foarte mult să intre în istorie și să schimbe destinul oamenilor, acolo unde se poate.

„Cred că cel mai mare vis al meu, din punct de vedere profesional, este să devin cel mai rapid din istorie. Dacă se poate, într-o probă, ar fi super, iar dacă ar fi în mai multe probe, ar fi mai super. Lucrăm la asta în fiecare zi, încercăm să ne perfecționăm.

Iar un alt vis al meu foarte mare este să inspir cât mai multă lume și să fac lumea să simtă aceleași emoții și să le trăiască, pur și simplu, odată cu mine, odată ce fac lucrul la care sunt bun, și anume înotul”, a declarat David Popovici la sosirea în țară.

David Popovici are motive să fie mândru. La numai 17 ani, este dublu campion mondial la natație, devenind primul, după aproape cinci decenii, care obține această victorie. Asta s-a mai întâmplat în 1973, datorită americanului Jim Montgomery.

David Popovici va primi cea mai înaltă distincție a statului român

La revenirea sa în România, președintele Klaus Iohannis îl va decora pe David Popovici, dublul campion mondial la natație, cu cea mai înaltă distincție a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.

De asemenea, Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici, va primi Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de cavaler.

„Prin talentul, dăruirea, devotamentul și profesionalismul său, demonstrate atât în bazinul de înot, cât și în afara sa, David Popovici a promovat numele țării noastre în întreaga lume. David Popovici este un model pentru tânăra generație și un veritabil ambasador al sportului, iar energia depusă în slujba afirmării înotului pe plan internațional reprezintă un câștig uriaș pentru România”, a transmis Administrația Prezidențială.

David Popovici va fi recompensat, din partea Guvernului României, cu suma de un milion de lei, echivalentul a 200.000 de euro, pentru medaliile de aur obținute la mondiale:

„În cadrul ședinței de Guvern, am luat decizia de a recunoaște performanța sportivului nostru, David Popovici, și în felul acesta am decis că, fiind vorba despre o performanță excepțională, să avem o recunoaștere pe măsură.

Am hotărât să-i fie alocată, din fondul de rezervă, o sumă în valoare de 1 milion de lei.”, a spus premierul Nicolae Ciucă.