Cum arăta Gabriela Firea la începuturile ei în presă. Mulți se întreabă dacă actualul edil nu are operații estetice

Autor: Andrei Simion - 08:52, 22 ian. 2020
Cum arăta Gabriela Firea la începuturile ei în presă. Mulți se întreabă dacă actualul edil nu are operații estetice

Toată lumea o cunoaște acum pe Gabriela Firea, prin prisma funcției pe care o deține, cea de Primar General al Capitalei. Dar câți și-o mai amintesc pe Gabriela FIrea, tânăra reporteră, veintă de la Buzău direct pe sticlă, la TVR?

Cum arăta Gabriela Firea la începuturile ei în presă

Gabriela Firea și-a început cariera, în anii 90,ca reporter, la un săptămânal din Bacău, săptamânalul „Pur și simplu“, ca mai apoi la Cotidianul Azi din București. A fost redactor-prezentator la Radio Contact și în 1999 a lucrat la Televiziunea Română ca realizator de reportaje economice,. Se ocupa de materialele financiar–bancare. A fost editor–prezentator al emisiunii „Jurnal”, realizator-moderator al emisiunii „Ediție Specială” și Realizator-moderator al rubricii „Știrea Zilei”.

Cum arăta Gabriela Firea la începuturile ei în presă. Mulți se întreabă dacă actualul edil nu are operații estetice
Cum arăta Gabriela Firea la începuturile ei în presă. Mulți se întreabă dacă actualul edil nu are operații estetice

Cel care a ”format-o” ca și jurnalist a fost celebrul Cornelius Roșiianu, fost prezentator al Telejurnalului comunist, acesta din urmă spunând prin 2016 că

“Am descoperit si am format oameni cu care mă mândresc, pe care îi iubesc și cărora le mulțumesc pentru faptul că au considerat că le este de folos experiența mea si de viață și profesională: Gabriela Vrânceanu Firea, Mircea Radu, Emilia Nicolaescu”.

Atât de mândru a fost, încât, în 2018, fostul coleg, în vârstă de 73 de ani, a fost numit de Edilul Gabriela Firea în Consiliul de Administrație al Companiei Municipale Pază și Securitate București,  luându-i locul lui Bălan Liviu Adrian.

Încercând să-și lărgească orizontul profesional, Gabriela Firea a trecut pe partea de consultanță politică. A ocupat funcția de consilier pentru relații publice și imagine a premierului Mugur Isărescu. În perioada februarie-decembrie 1999 și purtător de cuvânt al Guvernului și Secretar de Stat, șef al Departamentului pentru Comunicare din cadrul Guvernului Mugur Isărescu.

Odată cu apariția în piața locală a trustului media ”Intact”, condus de Dan Voiculescu, în 2001 trece la știrile Antena 1, ca redactor și prezentator al emisiunii „Observator”, precum și realizator al emisiunii „Săptămâna Financiară” la Antena 1 și a l emisiunii „Știrea Zilei” la Antena 3.

Momentul de turnură din cariera Gabrielei Firea se produce în 2012, când decide să intre în eșaloanele politice ale celor de la PSD. A și candidat pentru un loc în Senat, din partea PSD, în colegiul 1 Ilfov, unde primar era soțul ei, Florentin Pandele, fiind aleasă de 74,65% dintre cei care au votat.

După succesul din alegeri, în 2013, a fost aleasă în funcția de președinte al organizației județene Ilfov a PSD. La Congresul PSD din 20 aprilie 2013 a fost aleasă vicepreședinte al partidului la nivel național, fiind propusă de Organizația Femeilor Social-Democrate.

După alegerile prezidențiale , eșuate, din 2014, este propusă să candideze din partea Partidului Social Democrat pentru funcția de primar general al Capitalei. În urma alegerilor din 5 iunie 2016, Gabriela Firea a devenit primul primar general al Municipiului București femeie.

Gabriela Firea este căsătorită cu primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele. Aceștia s-au căsători în septembrie 2010 și au împreună doi copi, David Petru (2012) și Zian Mihail (2015).Cei doi s-au căsătorit la opt luni de la moartea primului soț al Gabrielei Firea, în 2010.

”Florin era amic cu Răsvan din 98. M-a invitat să vizitez Catedrala din Voluntari şi de acolo a început totul. Poate aşa a vrut Cuvioasa Paraschiva, la care eu mă rog foarte mult şi pe care o consider protectoarea mea, iar Catedrala din Voluntari şi oraşul Voluntari sunt sub protecţia Sfintei Cuvioase Paraschiva”, povestea Firea.

Mulți se întreabă dacă actualul edil nu are operații estetice

Gabriela Firea, prin anul 2000, pe când era purtător de cuvânt al Guvernului, purta atunci ochelari şi era o prezenţă sobră. Puţini ştiu că primul loc de muncă al Gabrielei Firea a fost un post de suplinitoare la o şcoală aflată la 40 de kilometri de Bacău, oraşul ei natal. Astăzi, deşi a înaintat în vârstă, arată mult mai bine, și conform celor spuse de ea, nu are operații estetice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI