21 mai 2019 | 14:44

Cum arată celula în care este închis Radu Mazăre și în ce condiții stă în penitenciarul Rahova. FOTO

Știri generale
Cum arată celula în care este închis Radu Mazăre și în ce condiții stă în penitenciarul Rahova. FOTO
Radu Mazăre stă singur în celulă la Penitenciarul Rahova

Radu Mazăre este încarcerat în Penitenciarul Rahova, într-o celulă aflată în vecinătatea celei în care a fost închis fostul președinte ANAF, Sorin Blejnar. Marți, fostul primar al municipiului Constanța a fost scos pentru prima dată din penitenciar pentru a fi dus în fața judecătorilor de la Curtea Supremă.

Autoritățile din Madagascar l-au extrădat, luni, pe Radu Mazăre, pe numele căruia fusese emis un mandat internațional de arestare. Acesta a fost urcat într-un avion cu destinația Paris, unde a fost mutat într-o cursă Tarom cu destinația București. Pe Aeroportul Otopeni a fost așteptat de o dubă de la Administrația Națională a Penitenciarelor, care l-a preluat și l-a transportat la Penitenciarul Rahova.

Radu Mazăre a fost plasat în carantină, într-o celulă aflată lângă cea în care a stat Sorin Blejnar. El a fost consultat de un medic, care l-a declarat clinic sănătos și a constratat că nu a consumat droguri.

Penitenciarul Rahova

Penitenciarul Rahova

Radu Mazăre stă singur în celulă la Penitenciarul Rahova

Marți dimineață, fostul edil a luat micul dejun (brânză, marmeladă și ceai), iar ulterior a servit primul prânz în închisoare (ciorbă de legume și iahnie cu cârnați). A fost transportat cu o dubă la Curtea Supremă, unde a depus o cerere de contestație în anulare la condamnarea primită, iar apoi va fi dus din nou în detenție. La cina din această seară va servi ghiveci de legume.

Perioada de carantină durează 21 de zile, după care Radu Mazăre va fi transferat într-un penitenciar din apropierea domiciliului său. Mai mulți politicieni au fost închiși de-a lungul timpului în Penitenciarul Rahova și s-au plâns de celulele insalubre, unele dintre ele fără geamuri și fără încălzire.

Celula de carantină

Celula de carantină

Carantină, Penitenciarul Rahova

Carantină, Penitenciarul Rahova

Penitenciarul de Maximă Siguranță București Rahova este situat la 8 km de centrul capitalei, pe șoseaua spre Alexandria. Construcția sa a început în anul 1991 pe amplasamentul vechiului penitenciar care a funcționat la o capacitate de 2250 persoane, începând cu 1973 până în anul 1988 când a fost demolat. Darea în folosință a celui actual s-a făcut în etape începând cu anul 1997. Perimetrul total atribuit este de 92.200 mp din care s-a construit și împrejmuit o suprafață de 62.100 mp.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Decizia luată de Guvern. Când se plătesc pensiile de Paște
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro