Cum arată casa copilăriei lui Benone Sinulescu. O să devină un nou punct de atracție pe harta turistică a Buzăului

Cum arată casa copilăriei lui Benone Sinulescu. O să devină un nou punct de atracție pe harta turistică a Buzăului
Casa părintească a lui Benone Sinulescu va fi transformată într-un obiectiv turistic

Artistul Benone Sinulescu a decedat în urmă cu câteva săptămâni la vârsta de 84 de ani, la spital, după ce a făcut o pneumonie. Ulterior, aceasta s-a complicat, pe fondul unor probleme multiple de sănătate. Acum, casa părintească a acestuia urmează să fie transformată într-un muzeu memorial.

Casa părintească a lui Benone Sinulescu

Satul natal al artistului este Siriu și venea în gospodăria în care a crescut de fiecare dată când avea ocazia. Locuința a rămas în grija unor rude ai artistului. Aceasta este nelocuită de mai mulți ani, însă a fost foarte bine îngrijită.

”Când ajungea în Siriu, venea la casa părintească. Stăteam la discuții și depănam amintiri despre părinți. Se ducea la cimitir, aprindea lumânări la mormintele părinților, după care pleca cu ochii în lacrimi că părăsește Siriul”, spune Gheorghe Pirușcă, vărul interpretului.

Casa copilăriei a artistului are trei camere. Totul a rămas nemișcat, iar obiectele de decor au rămas exact așa cum erau pe vremuri. O parte din piesele de mobilier au fost luate de Benone Sinulescu la Arad, acolo unde a locuit în ultimii ani din viață.

În casă încă se mai regăsesc fotografii cu artistul din diferiți ani ai tinereții, dar și fotografii împreună cu mama sa. Într-un loc special se află o imagine cu Nadia Comăneci, cu autograful „Lui Benone de la Nadia Comăneci, 9.IX.1997”. Autoritățile din Siriu și rudele artistului au de gând să transforme casa părintească a lui Benone Sinulescu într-un obiectiv turistic.

Artistul a decedat la 84 de ani

Din păcate, Benone Sinulescu a decedat la vârsta de 84 de ani. Acesta avea mai multe probleme de sănătate, însă o pneumonia i-a fost fatală. Acesta a mai fost internat în luna iunie, după ce apropiații lui l-au găsit inconștient în casă. Medicii au reușit atunci să-l stabilizeze. Atunci a fost și la o clinică de recuperare.

Medicii au făcut tot ce au putut și de data aceasta, însă organismul bărbatului nu a mai rezistat. În ultima perioadă, acesta devenise optimist și spera ca starea lui de sănătate să se îmbunătățească, potrivit soției. Cu toate acestea, atunci când au apărut ultimele semne de neputință, starea lui s-a agravat de la o zi la alta. Benone Sinulescu a fost și încă este unul dintre cei mai apreciați artiști români. A lăsat în urmă peste 100 de cântece.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI