Cum arată bebelușul prematur, cu 0% șanse de supraviețuire. Medicii sunt uluiți total de acest caz

Cum arată bebelușul prematur, cu 0% șanse de supraviețuire. Medicii sunt uluiți total de acest caz
Caz șocant: bebelușul născut prematur cu 0% șanse de supraviețuire din partea medicilor

Medicii au fost șocați de un caz al unui bebeluș care a întrecut știința. Micuțul s-a născut prematur și i-au fost date din start 0% șanse de supraviețuire. Acesta este pe locul I dintre scenariile văzute de specialiști până acum din toată lumea.

Caz șocant: bebeluș născut prematur cu 0% șanse de supraviețuire

Un nou-născut a fost speranța tuturor mamelor care s-au regăsit în acest scenariu terifiant. Medicii nu i-au dat nicicio șansă de viață, dar a reușit să lupte și să depășească o zi. Bebelușul a venit pe lume cântărind mai puțin de o liră sterlină, dar acum a reușit să sărbătorească prima lui zi de naștere pe acest pământ deși nimeni nu ar fi crezut că va supraviețui mai mult de poate câteva ore.

Reușita sa l-a adus în cartea Guinness World Records. Băiețelul numit Richard Scott William Hutchinson a fost recunoscut de Guiness drept cel mai prematur copil din lume. La naștere, medicii i-au pregătit din start pe părinți pentru ce ar fi urmat mai rău.

Acesta s-a născut la spitalul pentru copii din Minnesota, Minneapolis, după ce mama sa, Beth Hutchinson, a suferit complicații medicale care au determinat-o să intre în travaliu cu mult mai repede decât era așteptat, arată CNN.

Richard s-a născut cu 131 de zile înainte de data scadentă prevăzută venirii sale pe lume și a cântărit 337 de grame. Bebelușul era atât de mic încât părinții săi îl puteau cuprinde într-o palmă, mai arată sursa citată.

„Rick și Beth au primit consiliere prenatală cu privire la ce să se aștepte de la un bebeluș născut atât de devreme, echipa noastră de neonatologie le-a dat 0% șanse de supraviețuire”, a declarat dr. Stacy Kern, neonatologul lui Richard la Children’s Minnesota.

Părinții micuțului nu au putut să stea peste noapte cu el la spital din cauza protocolului din criza sanitară, iar ceilalți membri ai familiei nu l-au putut vizita. Richard a petrecut nu mai puțin de șase luni în spital, în decembrie 2020, iar mai apoi a reușit să plece în cele din urmă cu părinții săi acasă. „Ziua în care Richard a fost externat din UCIN a fost o zi atât de specială. Îmi amintesc că l-am ridicat din pătuț și l-am ținut cu lacrimi în ochi”, a spus Kern.

„Nu-mi venea să cred”

Pe data de 5 iunie, bebelușul norocos și luptător a ajuns să sărbătorească din plin nașterea sa înconjurat de familie și de ceilalți apropiați care s-au rugat pentru sănătatea lui: „Nu-mi venea să cred că era același băiețel care odată era atât de bolnav, încât mă temeam că nu va supraviețui.

Același băiețel care se potrivea odată în palma mea, cu pielea atât de translucidă încât puteam vedea fiecare coastă și vas în corpul său minuscul. Nu m-am putut abține să nu-l strâng și să-i spun cât de mândru eram de el.

Suntem încă surprinși de asta. Dar suntem fericiți. Este o modalitate prin care putem împărtăși povestea lui pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la nașterile premature”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI