Cum arată acum fostul soţ al Camillei Parker. Pe el l-a părăsit pentru Regele Charles

de: Manolică Anca
03 05. 2023

Familia reginei Camilla va fi în centrul atenției la viitoarea încoronare, din 6 mai, și asta îl include și pe fostul ei soț, Andrew Parker Bowles. Acesta va fi și el prezent la Westminster Abbey pentru a asista la încoronarea lui Charles. Ajuns la 83 de ani, acesta a preferat în ultima perioadă să stea departe de aparițiile publice. Iată cum arată astăzi.

Cum arată acum fostul soţ al Camillei Parker

Regina Camilla și Andrew Parker Bowles au trăit o frumoasă poveste de iubire de lungă durată, însă au decis, la un moment dat, ca fiecare să o ia pe drumul său. S-au căsătorit în iulie 1973, el fiind pe atunci un ofițer de cavalerie al armatei cu șapte ani mai în vârstă decât ea. Au împreună doi copii, criticul culinar Tom Parker Bowles și curatorul de artă Laura Lopes.

S-au separat în anii 1980, divorțând în cele din urmă în ianuarie 1995, motivul fiind pus pe seama faptului că au puţine lucruri în comun. În noiembrie, Martin Bashir a realizat un interviu televizat cu Prințesa Diana, în care o întreabă dacă Camilla a fost un factor care a contribuit la destrămarea căsniciei sale. Ea a spus cu tristețe: „Ei bine, eram trei în această căsnicie, așa că era cam aglomerat.”

Camilla s-a căsătorit cu Prințul Charles în 2005, în timp ce fostul ei partener a schimbat jurămintele cu Rosemary Pitman după numai un an de la separare. Au fost împreună până când Rosemary a decedat în 2010, în urma unui cancer. La momentul morții acesteia, s-a raportat că Camilla a fost „profund întristată” de veste.

Este fost militar de profesie

Andrew a urmat cursurile Academiei Militare Regale Sandhurst și a servit în armată timp de 34 de ani, ajungând în cele din urmă la poziția de brigadier. În mod special, a primit, distincția Queen’s Commendation for Bravery în Zimbabwe. Dar pentru majoritatea oamenilor, el este cunoscut mai ales ca fiind primul soț al Camilei.

Acum, Andrew păstrează un profil relativ scăzut, dar este văzut din când în când cu familia regală la evenimente. Adesea, este fotografiat vorbind cu prietena sa de lungă durată, prințesa Anne.

În octombrie 2022, el a reprezentat-o oficial și pe regina Camilla la înmormântarea lui John Bowes-Lyon. Aceasta nu a fost prima dată când Andrew Parker Bowles a reprezentat familia regală la o înmormântare. În trecut, el a reprezentat-o pe Prințesa Anne în cel puțin cinci ocazii diferite, potrivit Circularei Curții.

Citește și: Cum ar fi obligat-o Charles pe Regina Elisabeta să o accepte pe Camilla. Aşa a primit acordul de a fi numită „Regină consoartă”