Cum alegi corect anvelopele de iarnă. Detaliul de pe etichetă la care să fii atent

Cum alegi corect anvelopele de iarnă. Detaliul de pe etichetă la care să fii atent
Cum alegi corect cauciucurile de iarna

Iarna și-a intrat deja în drepturi în unele părți ale României, astfel că șoferii sunt nevoiți să aibă în dotarea mașinilor cauciucurile de iarnă. De asemenea, în zonele în care încă nu a nins, șoferii sunt preocupați de asta. InfoCons vine în ajutorul lor cu sfaturi pentru alegerea corectă a cauciucurilor de iarnă.

Cauți cauciucuri de iarnă? InfoCons îți spune tot ce trebuie să știi

Codul Rutier nu prevede o dată anume pentru schimbarea cauciucurilor de vară cu cele de iarnă, însă precizează că șoferii care sunt surprinși că circulă cu anvelope de vară pe drumuri acoperite de polei, gheață sau zăpadă vor fi amendați.

Mulți dintre șoferi au deja cauciucurile de iarnă de anul trecut, alții nu au și trebuie să cumpere în această perioadă.

Cum alegi cauciucurile care trebuie

Astfel, InfoCons vine în ajutorul șoferilor și îi învață cum să își aleagă anvelopele de iarnă în conformitate cu noua etichetă și cu normele UE.

În acest sens, șoferii au la dispoziție o aplicație care le va ușura alegerea făcută în ceea ce privește anvelopele de iarnă.

Cum îi ajută aplicația pe șoferi

„InfoCons vine în sprijinul tău cu Aplicația InfoCons ce face posibilă scanarea codului QR de pe eticheta energetică a anvelopelor.

Scanează acum codul QR de pe  etichetele anvelopelor cu ajutorul Aplicației Gratuite InfoCons, pentru a afla informații utile ce te pot ajuta în luarea deciziilor în cunoștință de cauză. Înainte de a achiziționa anvelope pentru vehiculul tău, află rapid direct cu Aplicația InfoCons:

Informații generale tip caracteristici tehnice, data de la care a intrat produsul pe piață, precum și care sunt dimensiunile aferente produsului scanat.

Producător; (CUI, starea verificării organizației, contact, telefon, adresă de e-mail).

Compararea produsului cu alte produse similare din aceeași marcă sau dintr-o marcă diferită;

Eticheta. Această secțiune facilitează verificarea corectitudinii informațiilor afișate pe anvelope. Astfel, prin scanarea codului QR de pe etichetă pot fi comparate informațiile generate de aplicație cu informațiile înscrise pe produs, pentru a observa dacă produsul respectiv se încadrează într-adevăr în clasa menționată pe etichetă sau dacă, dimpotrivă, informațiile diferă”, anunță InfoCons.

Ce informații conține Fișa produsului

În plus, cu ajutorul aplicației, șoferii vor avea la dispoziție și Fișa de informare a produsului. Aceasta va conține următoarele informații:

-Regulamentul delegat;

-Denumirea sau marca comercială a furnizorului;

-Denumirea comercială;

-Identificatorul tipului de anvelopă și clasa de anvelope;

-Indicativul dimensiunii anvelopelor;

-Simbolul categoriei de viteză;

-Indicele de sarcină (pentru montare nejumelată);

-Indicele de sarcină (pentru montare jumelată);

-Clasa de eficiență a consumului de combustibil;

-Calsa de aderență pe teren umed;

-Clasa de zgomot exterior de rulare și valoarea de zgomot exterior de rulare;

-Anvelope destinate utilizării în condiții extreme de zăpadă;

-Indice de sarcină pentru descrierea serviciului suplimentar (pentru montare nejumelată);

-Simbolul categoriei de viteză (pentru descrierea serviciului suplimentar);

-Data începerii producției (Săptămână/An);

-Data încheierii producției (Săptămână/An);

-Adresa furnizorului;

-Informații Suplimentare.

Aplicația permite și posibilitatea de a depune plângeri

Nu în ultimul rând, șoferii vor avea la dispoziție cu ajutorul aplicației gratuite InfoCons și informații despre reciclare, respectiv cele mai apropiate centre de colectare și tot de aici vor putea să facă o plângere în cazul în care nu sunt mulțumiți de produsul scanat.