Cum alegi cel mai bun pepene galben. Indiciul care îţi arată că este copt şi dulce

Cum alegi cel mai bun pepene galben. Indiciul care îţi arată că este copt şi dulce
Cum alegi cel mai bun pepene galben

Cum alegi cel mai bun pepene galben, potrivit agricultorilor. Foarte mulți dintre români adoră pepenii galbeni pentru că sunt cei mai parfumați. Așadar, care este indiciul care îţi arată că este copt şi dulce, vezi în rândurile de mai jos.

Cum să alegi un pepene galben delicios. La ce trebuie să fii atent

Dacă te numeri și tu printre iubitorii de pepeni galbeni, iată câteva indicii pentru a alege un pepene galben bine copt și cum să recunoști soiurile cele mai dulci și delicioase.

Parfumul dulce al unui pepene galben este cel mai bun indiciu după care să te ghidezi pentru a alege un pepene bine copt. Așadar, atunci când vrei să cumperi un pepene galben bun, miroase-i bine coaja.

Pepenele trebui să fie mai greu decât pare

Dacă are un parfum plăcut și dulceag și dacă simți că este mai greu decât ar trebui să fie după mărimea lui, în acest caz trebuie să știi că este un pepene bun, copt și zemos, spun agricultorii.

Pepenele galben care nu emană nicio aromă, trebuie să știi că nu este copt, ba chiar a fost cules crud și este ofilit deja. Iar pepenele galben care miroase mult prea puternic a parfum, poate fi deja trecut, prea copt și posibil rânced.

Coaja lui îți arată cum este pepenele

În plus, coaja pepenelui poate indica și ea cât de bun este acel fruct. Coaja unui pepene copt nu trebuie să aibă zone moi, zone albicioase sau verzui. Coaja trebuie să fie cât mai uniformă, galbenă sau portocalie, în funcție de soiul pepenelui. Multe soiuri de pepene galben au nervuri ieșite în afară la suprafață. Cu cât sunt mai proeminente aceste nervuri, cu atât a stat mai mult la soare pe vrej și s-a copt bine.

Un alt truc pentru a descoperi un pepene galben bun este să bați ușor cu degetul în coaja lui. Dacă pepenele va suna a gol, atunci trebuie să știi că este un pepene bine copt.

Pepenele Turkestan

Pepenele Turkestan este un pepene foarte rotund, aproape ca o minge, are coaja galben-portocalie și nervuri la suprafață. Este un pepene dulce și parfumat din care se poate face dulceață și compot.

Cum arată pepenele Ananas

Pepenele Ananas este foarte apreciat pentru pulpa lui zemoasă, aproape albă și foarte parfumată. Are o formă ovală, ușor alungită, cu o coajă portocalie și cu pulpa densă, foarte dulce și aromată. Aroma lui într-adevăr seamănă cu aroma fructelor de ananas din compot, de unde și numele.

Pepenele Cantalup, cel mai răspândit la noi

Pepenele galben Cantalup este cel mai ușor de recunoscut după forma alungită și coaja brăzdată în felii. Este foarte gustos, aromat și popular la noi în țară. Miezul lui este delicios, zemos și dulce, atunci când este bine copt.