Cum ajută Ion Țiriac 40.000 de pensionari. De câți bani este nevoie

Cum ajută Ion Țiriac 40.000 de pensionari. De câți bani este nevoie

Dinspre familia magnatului Ion Țiriac vin vești bune pentru persoanele de vârsta a treia. În fapt, persoanele cele mai expuse în plină pandemie. De câți bani este nevoie pentru ajutorarea a 40.000 de pensionari în această perioadă a vorbit fiul lui Ion Țiriac.

Cum ajută Ion Țiriac 40.000 de pensionari. De câți bani este nevoie

Conform declarațiilor sale, Ion Ion Țiriac va pune la bătaie mai bine de două milioane de euro pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, printre cele mai expuse în fața virusului periculos.

„Până la 40.000 de pensionari putem să ajutăm să nu aibă contact cu această boală și să le fie bine, asigurându-le coșuri în valoare de 60 de euro”, a spus Ion Țiriac jr. pentru Antena 1.

La un calcul simplu, rezultă 2.400.000 de euro, sumă ce va fi cheltuită pe alimente, dar și pentru alte produse indispensabile oamenilor în această perioadă.

Ion Ion a mai precizat că acțiunea sa caritabilă a început în Spania, zona Madrid, dar nu la un nivel așa de mare precum în România.

„Am început să ajutăm de circa trei săptămâni în Spania. Ce am făcut în Spania, acum replicăm în România, la noi în țară, la o dimensiune mult mai mare. În Spania, ne-am ocupat doar de orașul Madrid.

Aici, încercăm să fim peste tot. Vrem să ale asigurăm bătrânilor, care nu pot sau nu trebuie să se deplaseze de la domiciliu până la alimentară, un coș pe săptămână, în jur de 60-70 de euro, care să conțină toate nevoile pe care le poate avea un pensionar, ținta numărul 1 al acestui inamic.

Totul pentru a rămâne în casă și a nu intra în contact cu alți purtători”, a mai spus Ion Ion Țiriac.

Ion Ion Țiriac

Ion Ion Țiriac a donat 100.000 de euro la un teledon

Ion Ion Țiriac a răspuns apelului Antena Group și al Fundației Mereu Aproape, care au organizat teledonul pentru strângerea de bani pentru utilizarea secțiilor ATI cu echipamente și aparatură medicală.
Printre primii care au vrut să dea un exemplu, dar și să ajute cât mai mult, s-a numărat Ion Ion Țiriac. Afaceristul a anunțat o donație de 100.000 de euro.

„Vă felicit pentru demersul pe care îl faceți. Cred că în momentul ăsta luptăm toți împotriva unui inamic care nu ține cont de frontiere sociale, naționale sau internaționale. Doar uniți putem învinge. Noi, la Fundația Țiric, împreună cu tatăl meu și sora mea, Ioana, am început să ajutăm de circa 3-4 săptămâni în Spania. Și ce am făcut în Spania, facem și în România, dar la o scară mult mai mare.

Cu ce am ajutat până acum? Am luat legătura cu primarii, să identificăm cât mai mulți pensionari și bătrâni care nu se pot deplasa sau care nu ar trebuie să se deplaseze și să le asigurăm livrarea la domiciliu, în fața ușii, a unui coș în valoare de 60-70 de euro, care va conține tot ce e nevoie. Vrem să donăm pentru ventilatoare 100.000 de euro astăzi (n.r. – duminică, 29 martie)”, a spus fiul lui Ion Țiriac.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI