Cum a schimbat moartea prințului Philip transmisiunile de la Digi Sport

Cum a schimbat moartea prințului Philip transmisiunile de la Digi Sport
Schimbările unor televiziuni din cauza înmormântării prințului Philip

Unele televiziuni și-au schimbat programul normal în ziua în care este înmormântat soțul Reginei Marii Britanii. Care este motivul și care sunt noile modificări? Iată ce trebuie să știi!

Înmormântarea prințului Philip schimbă programele unor televiziuni

Formula 1 a reprogramat calificarea Imola și toate cele trei sesiuni de antrenamente pentru a evita activitatea de urmărire din dreptul evenimentului trist ce se va petrece în cursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie – înmormântarea prințului Philip.

Ducele de Edinburgh, soțul reginei Elisabeta, s-a stins din viață sâmbăta trecută, iar mâine urmează să fie condus pe ultimul drum de către membri Familiei Regale a Marii Britanii.

F1 și-a schimbat astfel programul pentru ziua de calificare din respect, dar și pentru a se asigura că mașinile nu sunt pe drum în timpul funerariilor. Formula 1 este transmisă de Digi în România, iar fanii sportivului au parte de schimbarea agendei.

Calificarea va începe acum la orele 14:00, ora locală, cu o oră mai devreme decât ar fi trebuit. Toate sesiunile de antrenament au fost reprogramate și pentru a se conforma reglementărilor urmate decalajului dintre diferitele sesiuni.

Astfel, cele din urmă au fost azi, la orele 11:00 și respectiv 14:30 , iar antrenamentul final a fost mutat în cursul zilei de sâmbătă la orele 11:00. Mai mult decât atât, va exista un minut de tăcere înaintea începerii calificărilor.

Omagiu adus ducelui din partea F1: „Întreaga Formula 1 dorește să aducă un omagiu prințului Philip, ducele de Edinburgh, care și-a dedicat toată viața Marii Britanii și și-a slujit țara cu mândrie și devotament”.

„Cu durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a murit în pace în această dimineață la Castelul Windsor”, a fost declarația din partea Palatului Buckingham.

„Ne va lipsi teribil de mult”

„Va fi ţinut minte drept cel mai longeviv consort al unui monarh, ca un militar decorat, ca un prinţ şi ca un duce. Dar pentru mine, la fel ca pentru oricine care a pierdut pe cineva drag sau un bunic de-a lungul acestui an dureros, el a fost bunicul meu: un maestru al fripturilor la grătar, o legendă a persiflării şi un neastâmpărat până la final. Deşi aş putea să continui multă vreme în acest stil, ştiu că dacă el ar mai fi aici, ne-ar spune, ţinând o bere în mână: ‘Haideţi, terminaţi odată cu asta! Ne va lipsi teribil de mult şi va fi ţinut minte pentru totdeauna de naţiunea noastră şi de lumea întreagă”
Prințul Harry

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI