Cum a reușit o angajată a Ministerului de Externe să le vireze salarii iubitului și fiului său, timp de 12 ani, deși aceștia nu erau angajați ai instituției

de: Daoud Andra
22 10. 2024

O contabilă angajată la Ministerul de Externe este acuzată că ar fi virat bani în conturile iubitului său și al fiului acestuia, timp de 12 ani, fără ca ei să fie angajații instituției. Ministerul a sesizat organele abilitate, iar poliția a deschis o anchetă pe numele femeii.

O angajată a MAE, acuzată că le dădea salarii apropiaților

Ministerul de Externe este în centrul unui scandal fără precedent, după ce s-a aflat că o angajată de acolo le-ar fi plătit salarii timp de 12 ani unor apropiați. Femeia, care lucra pe post de contabilă, își plătea iubitul și fiul din banii instituției, deși aceștia nu lucrau acolo.

Contabila, care lucrează la Direcția de Salarizare a MAE, este suspectată că din 2012 și până anul acesta ar fi transferat bani din contul instituției, în contul unui subofițer de armată din Argeș și în contul fiului acestuia. Partenerul femeii susține că a aflat întâmplător că sumele care îi intrau în conturi proveneau din fondurile MAE și tot el este cel care a denunțat-o pe femeie.

”A început să îmi trimită undeva la zece mii de lei media, 10 mii, 15 mii de lei, din care eu îmi opream suma de 3.000 de lei pentru mine să îi cheltui, cum ar veni să am un al doilea venit”, a declarat Alin Bucșă, unul dintre bărbații care au denunțat-o pe contabilă.

La cât se ridică prejudiciul

Potrivit estimărilor, fiecare dintre cei doi bărbați cărora angajata MAE le trimitea bani ar fi încasat, în cei 12 ani, peste două milioane de lei. Femeia este acuzată că și-ar fi virat și în contul personal peste un milion și jumătate de lei, iar poliția investighează acum dacă banii i s-au cuvenit sau nu.

Faptele femeii au ieșit la iveală în urmă cu câteva luni, când iubitul ei și fiul acestuia s-au certat cu ea și au hotărât să o denunțe. Astfel, șefii ei din Minister au aflat despre sumele pe care aceasta le-ar fi virat în conturile celor doi și au sesizat organele abilitate.

”În 2023, până în Paști, am văzut în extrasul de cont. Scria salariu Ministerul Afacerilor Externe. Tot timpul mi-a spus că îți virez din conturile personale, din contul tatălui meu, în urma decesului mi-au rămas banii. Eu nu am semnat contract cu Ministerul”, a spus Nicolae Bucșă, celălalt bărbat care primea bani de la ea, potrivit Pro TV.

Parchetul Militar a preluat dosarul contabilei, care este acum cercetată pentru delapidare cu consecințe deosebit de grave. Potrivit unor surse din anchetă, după ce a fost denunțată, femeia și-ar fi dat demisia din Minister și ar fi dispărut fără urmă.