Cum a reacționat un englez care a mâncat mici și sarmale în România. Reacția lui a devenit virală

de: Mariana Olteanu
17 07. 2023

În ultimii ani, România a început să fie pe placul a tot mai mulți turiști străini. Peisajele de vis și mâncarea sunt doar câteva dintre lucrurile care le-au câștigat inima străinilor. Recent, un englez venit să cunoască Clujul a rămas impresionant de mâncare tradițional românească. Nu a durat mult și reacția sa a devenit virală.

Reacția virală a turistului englez

Un clip postat în mediul online a stârnit un val de reacții. Videoclipul îl înfățișează pe turistul englez în timp ce testează câteva preparate tradiționale. Micii și sarmalele se pare că l-au impresionat pe tânăr. Înainte de a începe să mânânce, bărbatul a băut un pahar de țuică și unul de vișinată. Vloggerul a primit băuturile pe gratis din partea restaurantului.

„Doamna a spus: vă dau o țuică și o vișinată gratuit, pentru că a fost nevoie să așteptați”, a mărturisit englezul.

Te-ar putea interesa și: Ce au mâncat doi turiști americani veniți în România. Preparatele care i-au fascinat: ‘10 din 10’

După ce a gustat din preparate, tânărul a avut o reacție de-a dreptul surprinzătoare. Turistul a rămas plăcut surprins de gustul mâncărurilor tradionale.

„Am făcut piele de găină! O, Doamne! Este atât, atât de bun”, i-a spus el iubitei sale, care este româncă.

„Incredibil. Este așa de bun, încât nu pot nici măcar să descriu gustul. Perfect. Te iubesc, România”, a mai spus el.

Te-ar putea interesa și: Câţi bani a plătit un turist pentru un burger în Suceava. A rămas fără cuvinte când a văzut nota de plată

Val de reacții în mediul online

Nu a durat mult, iar clipul a strâns mii de reacții și de aprecieri. În rubrica de comentarii, românii și-au exprimat aprecierea față de turist. Mai mult, internauții i-au oferit mai multe sfaturi despre cum să bea țuica și vișinata.

„No că nu așe să bea țuica. Să be tăt paharul o dată. Așa își face efectul”, a scris cineva.

„Mici nu există fără muștar”, a notat altcineva.

„Când a băut din țuică a rămas fără aer. Foarte amuzant”, a remarcat un urmăritor.

În ultimii ani, turismul culinar a luat amploare. După perioada pandemiei, din 2020 și 2021, segmentul de turism culinar a resimțit o creștere importantă. Potrivit datelor, există șanse ca piața turismului local să crească cu 126,28 miliarde de dolari între 2022 și 2027.

Te-ar putea interesa și: Ce taxă a impus un restaurant din Cluj clienților. Românii sunt revoltați: ‘Plătește din banii noștri’