Cum a rămas un pensionar fără 5000 de lei, după ce și-a scos pensia de la bancomat. Un străin s-a apropiat de el pe stradă, ce a urmat

de: Andrei Simion
21 09. 2024

Un bătrân din Târgu Jiu a rămas fără pensia de o lună, în valoare de 5000 de lei, după ce a fost îmbrățișat fără avertisment de un necunoscut pe stradă. Pensionarul a observat ulterior că banii pe care tocmai îi retrăsese de la un bancomat nu mai erau în buzunar și a mers la Poliție, conform News.ro. Furtul a fost soluționat, suspectul fiind un bărbat de 64 de ani din Medgidia.

Cum a rămas un pensionar fără 5000 de lei, după ce și-a scos pensia de la bancomat

Incidentul s-a petrecut în această săptămână, miercuri dimineață, în jurul orei 10:40, când un pensionar de 71 de ani din Târgu Jiu s-a îndreptat spre un bancomat situat în oraș pentru a-și retrage pensia. După ce a efectuat tranzacția, el a așezat cu grijă suma de 5000 de lei în buzunarul pantalonilor și a început să se îndepărteze de aparatul ATM, fără să bănuiască ce urma să se întâmple. Această acțiune, aparent obișnuită, avea să se transforme într-un incident nefericit.

Pe parcursul plimbării sale pe strada Castanilor din oraș, un necunoscut, care era și el un bărbat în vârstă, s-a apropiat de pensionar într-un mod surprinzător. Fără nicio avertizare, l-a îmbrățișat, lăsându-l perplex.

Cum a rămas un pensionar fără 5000 de lei

Bătrânul a sunat la 112

La scurt timp după acest gest neașteptat, pensionarul a realizat cu stupoare că banii din buzunarul său dispăruseră. În acel moment de confuzie și îngrijorare, el a decis să ia măsuri imediate și a sunat la serviciul de urgență 112, sperând să obțină ajutor.

Vineri, 20 septembrie, a fost identificat și prins suspectul furtului. Este vorba despre un bărbat de 64 de ani din Medgidia, județul Constanța. În aceeași zi, el a fost reținut de polițiștii de investigații criminale din Târgu Jiu, fiind acuzat de comiterea infracțiunii de furt.