Cum a pus monopol soțul Loredanei Groza pe Vulcanul de la Racoș. În ce an vom putea merge acolo, de fapt

Cum a pus monopol soțul Loredanei Groza pe Vulcanul de la Racoș. În ce an vom putea merge acolo, de fapt
Vulcanul de la Racoș, un ținut parcă din altă lume

În urmă cu câteva zile vă povesteam despre unul din ce mai importanți producători de film românesc. Numele lui este Andrei Boncea și recent a adus în România o nouă producție de la Hollywood. Filmările vor avea loc la Vulcanul de la Racoș, un ținut parcă din altă lume.

Vulcanul de la Racoș, un ținut parcă din altă lume

România are peste tot zone care par ireale, parcă venite din altă lume. Zona în care se află Vulcanul de la Racoș este o astfel de zonă. Vulcanul se află în apropierea localității Racoș, un mic sat, aflat la jumătatea distanței dintre Brașov și Sighișoara.

Localitatea este bine cunoscut în România pentru importanța sa geologică. Craterul vulcanului de aici a erupt ultima oară cu mii de ani în urmă. Coloanele din bazalt din apropiere atrag mulți călători curioși să descopere un peisaj care pare să provină din altă lume.

Turiștii pot admira la Vulcanul de la Racoș coloanele de bazalt, înalte de 10-15 metri și vechi de peste 1 milion de ani. Tot aici pot vizita craterul milenar al vulcanului. Ambele peisaje sunt rezultatul activității vulcanice care a avut loc în Carpații Orientali.

Conform specialiștilor ultimele erupții au avut loc în urmă cu 10.000 de ani. Un turist poate găsi cu ușurință coloanele și craterul, pe jos, făcând o plimbare de 30-40 de minute din sat și până la vulcan. Surprizele geologice nu se opresc aici. Un lac turcoaz format într-o fostă carieră de bazalt este la doar câteva minute distanță.

Andrei Boncea este producătorul unui serial american

În această zonă, veche de 10.000 de ani, la Vucanul de la Racoș, Andrei Boncea a decis să aducă o nouă producție hollywoodiană. Conform informațiilor, se va filma serialul de acțiune ”Django”. Filmările încep de luni, 10 mai, și vor dura aproximativ un an de zile.

Cu alte cuvinte Andrei Boncea a reușit să blocheze întreaga zonă turistică de la Vulcanul de la Racoș. Dar, conform ANANP, Andrei Boncea va putea filma în zonă până la data de 31 decembrie 2021, adică 11 luni de filmare.

Producția este bazată pe filmele caslice western din 1966, cu același titlu, ”Django”, și sunt filmate de casa lui Boncea de producție, ”Frame Film”, în colaborare cu alte două companii, producție Sky TV și Canal+.

Conform ANANP, Boncea ar fi reușit să închirieze zona, spre nemulțumirea turiștilor care aveau programate vizite aici, încă din februarie anul acesta. Rămâne să vedem ce va ieși din noua producție, dar mai avem ceva de așteptat până la lansare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI