Cum a fost ucisă Alexandra, minut cu minut. Raportul poliției scoate la iveală lucruri înfiorătoare

de: Ana Chivu
30 07. 2019

Raportul Poliției, publicat de către unchiul tinerei de 15 ani, arată cum s-a derulat ziua în care aceasta și-a găsit sfârșitul. Cum a fost, pas cu pas, vinerea neagră a familiei Alexandrei? Cum a decis călăul ei că trebuie să moară?

Cum a fost ucisă Alexandra? Raportul poliției, minut cu minut

Raportul poliției dezvăluit recent de către unchiul Alexandrei a scos la suprafață detalii de-a dreptul înfriorătoare din ziua decesului tinerei. Calvarul Alexandrei, siguranța și încrederea în care a sperat fata  i-a adus în cele din urmă finalul. Vinovatul? Nu și-a pus nimeni nicio etichetă, cum tot nimeni nu a sărit să o ajute la primul apel la 112.

„Hai, ce vrei? Unde ești, mă?”, a întâmpinat-o polițistul Florescu Vasilică Viorel în clipele de groază ale unei simple fete de 15 ani care abia fusese bătută și violată și care a reușit după cele petrecute să se mobilizeze și să încerce să se salveze.

Cum a fost Alexandra ucisă?

Calvarul Alexandrei: „Siguranță și încredere”

Miercuri
– 0ra 20:30: Ion Măceșanu, tatăl fetei, a sunat la poliția din Dobrosloveni, județul Olt, pentru a anunța dispariția fetei.
– Polițistul i-a comunicat ca în cazu în care fata nu se întoarce, să revină dimineața următoare cu aceeași cerere
– În cursul nopții polițistul a informat șeful șeful Secției 2 Poliție Rurală Osica de Sus – jud. Olt, cu privire la dispariția minorei.

Joi
– Ora 08:00: Ion Măceșanu și soția sa au revenit la postul de poliție
– Ora 09:00: polițiștii s-au prezentat la locuința familiei și au audiat-o pe mama Alexandrei
– Ora 10:30: mama minorei a primit un apel telefonic de pe numărul de teledon 0763931765 de la un bărbat care a folosit apelativul de „mama soacră”, iar mai apoi i-a spus că Alexandra e bine și că urmează să plece în Anglia să lucreze. Convorbirea s-a purtat de față cu un agent de poliție.
– Ora 10:35: dispecerul de serviciu de la Poliția din Caracal a transmis către IPJ Olt solicitarea pentru punerea în urmărire națională a minorei.
– Ora 10:48: Agent șef adjunct solicită imagini de la camere de supraveghere ale unui magazin din Caracal
– Ora 10:54: la nivelul I.P.J. Olt a fost primit raportul de eveniment de la Poliția Municipiului Caracal privind dispariția minorei Măceșanu Alexandra Mihaela.
– Ora 11:04: la nivelul STS Olt s-a primit un apel 112 de la numărul 0759660526 (cartelă pre-paid) de la o persoană care s-a recomandat ca fiind Alexandra Măceșanu, sesizând că a fost răpită și violată.
– Ora 11:07: apelul a fost restabilit de dispeceratul STST Olt, care a apelat numărul…., convorbirea fiind preluată de dispecerul 112 din cadrul IPJ Olt.
– Ora 11:12: Alexandra a revenit cu un nou apel la 112, de pe același telefon…., sesizând aceleași aspecte. În sfârșit s-au solicitat măsuri urgente.
– Ora 11:13: Un polițist a apelat numărul de telefon pentru noi detalii cu privire la locație….
– Ora 11:29: Șeful biroului Investigații Criminale a apelat numărul de telefon utilizat de victimă, victima a relatat că este sechestrată într-o casă de un bărbat. Alexandra a precizat că: în acea curte se afla un brad, un nuc, o mașină platformă cu fiare vechi, un autoturism gri și mai mulți câini – lup dezlegați.
– Ora 11:45: șeful de birou a anunțat șeful Poliției din Caracal și a trmis datele obținute polițiștilor ce urmau să plece pe teren.
– Ora 12:30: un polițist SCI a solicitat STS.
– Ora 13:30: șeful SIC a vizionat imaginile surprinse de camerele de supraveghere.
– Ora 15:13: Șeful de post a fost apelat de către prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal…. care i-a solicitat să efectueze demersurile necesare în vederea atribuirii numărului unic, dosarului penal constituit.
-Ora 15:30: dosarul penal a fost înregistrat la Parchetul Caracal.
(s-au efectuat căutări de la ora 15:30 până la 16:00, fără niciun rezultat)
– Ora 19:58: au fost demarate 3 percheziții fără succes.
– Ora 22:00: polițiștii s-au reîntors lasediul subunității.

Vineri:
– În jurul orei 01:40 a fost emisă ordonanța de interceptare pe 48 de ore
– Ora 06:00: s-a intrat în locuința lui Gheorghe Dincă
– Până la orele 20:00 s-a continuat percheziția la adresa numitului Dincă Gheorghe de unde s-au ridicat: haine arse într-un butoi, oase, bijuterii, 5 pungi de carne în congelator (stabilindu-se că niciuna nu era de natură umană), iar în mașină a fost identificat un cercel al minorei Măceșanu Alexandra Mihaela.