Cum a fost trădat Romică Țociu de Cornel Palade. Dezvăluirea uluitoare pe care a făcut-o

Cum a fost trădat Romică Țociu de Cornel Palade. Dezvăluirea uluitoare pe care a făcut-o
„Prin atâtea lucruri am trecut în cei 33 de ani” - Romică Țociu

Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” a cunoscut de-a lungul anilor cuplete de succes. Unul dintre acestea, care avea să facă istorie, este cel format din Cornel Palade și Romică Țociu. Cu o prietenie și carieră de peste 30 de ani, micile certuri erau inevitabile. De curând actorul a povestit despre câteva astfel de episoade petrecute de-a lungul carierei celor doi.

Cornel Palade și Romică Țociu, o carieră și o prietenei de peste 30 de ani

Fără îndoială, toată România a auzit de perechea Cornel Palade și Romică Țociu. Cei doi și-au trăit 30 de ani din viață împreună, pe scenă și în afara ei.

Cu puțin înainte de evenimentele din Decembrie 1989, Romică Țociu era la început de carieră, dar totul avea să se schimbe odată cu apariția lui Cornel Palade în viața sa. De altfel, recent actorul a povestit cum au ajuns cei doi să joace împreună pe scenele din România:

„A apărut Palade. Ne-am schimbat unul la altul destinul. Înainte de Revoluție, la festivalul Brigăzi artistice de la Galați, Palade actor de doi ani, juca acolo.

Era cu un vechi actor mai în vârstă și Cornel îi spunea: `Caut și eu unul tânăr, mișto`. Ăsta (actorul), îl ia pe Palade și vine cu el la mine la spectacol.

După ce se termină îmi face semn ăsta de la TVR să merg la ei. Cornel zice: `nu vrei să vii la teatru, să fii actor?` În momentul ăla era să îmi crape inima.”, povestește Romică Țociu la podcastul Mirelei Vaida.

Dezvăluirea uluitoare pe care a făcut-o actorul

Dar, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori, și Țociu și Palade au avut parte de momentele lor de cumpănă, inclusiv între ei doi. Deși nu s-au certat aproape niciodată, au existat câteva momente. Romică Țociu și-a adus aminte de ele stând de vorbă cu Mirela Vaida:

„Repetând cu Cornel, urma să plecăm la mare. Vine și spune: `Eu nu mai merg la mare. Am vrut mai mult și am cerut și pentru tine mai mult. Nu au vrut să ne dea. Alex Jula a făcut o trupă și mă duc cu el în țară`.

În momentul ăla a căzut casa pe mine. Nu puteam să-i reproșez nimic. Era vorba de bani, de cariera lui. Posibil cu Jula câștiga mai mult. În perioada aia nu aveam mintea la trădări. Nu știam ce e aia trădare. Am rămas cu Doru Octavian Dumitru. Ne-am dus la mare, Cornel a plecat. În momentul ăla am bubuit litoralul.

Prin atâtea lucruri am trecut în cei 33 de ani, încât înțelepciunea a adevenit un lucru de bază. La noi nu este concurs cine dă poanta cea mai bună. La noi totul se împarte la doi. La noi succesul este și al meu și al lui. Banii tot timpul s-au împărțit la jumătate. Noi nu suntem la concurs.”, a mai povestit Romică Țociu.

După atâția ani, cei doi sunt de admirat, atât pentru carieră, cât și pentru prietenia care durează de mai bine de 30 de ani.

Urmăriți Playtech.ro și pe