Cum a descoperit Al Pacino că este falit, deși știa că are o avere de 50 de milioane de dolari: „Trăiau de pe urma mea oameni pe care nici nu îi știam”

de: Ana Trotea
22 10. 2024

Al Pacino a povestit în noua sa autobiografie „Sonny Boy” cum a ajuns într-o situație financiară dezastruoasă, pierzând 50 de milioane de dolari. Deși a câștigat aceste sume impresionante din cariera sa cinematografică, legendarul actor recunoaște că nu și-a gestionat banii cum ar fi trebuit, ceea ce l-a condus în pragul falimentului.

Primele probleme financiare după „Nașul”

Problemele sale financiare au început chiar după ce a terminat filmările pentru „Nașul”, unul dintre cele mai mari succese ale carierei sale. MGM Studios l-a dat în judecată pentru că a acceptat acest rol, deși fusese deja distribuit în „The Gang That Couldn’t Shoot Straight”.

În urma acestei dispute, Al Pacino a fost nevoit să angajeze avocați și să plătească sume considerabile pentru a ieși din contract. „Era ca și când agenții casei de pariuri veneau după mine”, a descris el situația în autobiografie. Datoria către avocați a ajuns rapid la 15.000 de dolari, lăsându-l pe actor într-o situație complicată.

O afacere pe care nu o putea refuza

Pentru a încheia disputa, Al Pacino a negociat direct cu șeful studioului MGM, care i-a cerut să ofere studioului dreptul de a viziona orice scenariu pe care actorul ar fi dorit să îl scrie în viitor. Această ofertă a fost una pe care „nu a putut să o refuze”, aceasta fiind doar una dintre multele concesii pe care le-a făcut pentru a-și gestiona situațiile financiare.

Frauda și gestionarea deficitară a finanțelor

De-a lungul carierei sale, Al Pacino și-a delegat complet administrarea banilor unui contabil, care mai târziu s-a dovedit a fi un escroc. În ciuda succesului său în filme precum „Heat” și „Donnie Brasco”, el nu a fost preocupat de gestionarea propriei averi, lăsând totul pe mâinile acestui contabil.

După o vacanță extravagantă în Europa în 2011, actorul s-a întors și a descoperit că, deși aparent era „mai bogat”, realitatea era că se afla în pragul falimentului. Contabilul său a fost condamnat la închisoare pentru că opera o schemă piramidală, în urma căreia și-a însușit sume mari din averea lui Al Pacino.

Oamenii profitau de pe urma lui

Pacino a mărturisit că a fost într-o situație în care „oameni pe care nici nu îi cunoștea trăiau de pe urma sa”. El a realizat că plătea pentru lucruri de care nu avea nevoie, inclusiv pentru 16 mașini și 23 de telefoane mobile, deși folosea doar două dintre acestea. De asemenea, plătea unui peisagist 400.000 de dolari anual pentru o proprietate unde nici măcar nu locuia.

Pentru a-și redresa situația financiară, Al Pacino a fost nevoit să ia decizii drastice. A vândut una dintre casele sale și a început să accepte oferte pe care altădată le-ar fi refuzat, precum rolul din comedia „Jack and Jill” alături de Adam Sandler. De asemenea, a acceptat să facă publicitate pentru o marcă de cafea și să participe la seminarii pentru a-și putea plăti facturile.