Cum a apărut Sorin Cîmpeanu la vaccinare. Toată România râde de Ministrul Educaţiei VIDEO

Cum a apărut Sorin Cîmpeanu la vaccinare. Toată România râde de Ministrul Educaţiei VIDEO
Sorin Cîmpeanu la vaccinare

Apariția lui Sorin Cîmpeanu la centrul de vaccinare a creat vâlvă în rândul românilor. Ce detaliu a atras atenția tuturor și de ce toată țara râde pe seama a ceea ce s-a văzut?

Apariția inedită a lui Sorin Cîmpeanu la vaccinare

Ministrul Educației a surprins nu cu apariția sa la vaccin, ci cu vestimentația pe care a ales să o poarte. Acesta a urmat exemplul civic al oficialilor din țară și s-a prezentat la centrul de vaccin anti-COVID-19.

Mai exact, Sorin Cîmpeanu a mers azi, 20 ianuarie, să se vaccineze purtând o cămașă specială care avea un buzunar detașabil. Acesta îi permitea accesul mai ușor la braț asistentei care i-a administrat serul. Ministrul a explicat că are obiectul vestimentar de mai mult timp pentru că într-un an a fost în peste 70 de state „mai ciudate” și a trebuie să se vaccineze.

Cămașa avea un buzunăraș pe mâneca stângă ce era prins cu un scai, care să permită accesul la braț fără ridicarea mânecii. „Cămașa dumneavoastră seamănă cu matricolele noastre din liceu, cu arici!”, i-a spus lui Cîmpeanu asistenta care l-a vaccinat. În urma valului de curiozități create acesta a detaliat: „Am fost într-un singur an în 73 de state mai ciudate”.

Explicația ministrului Educației

„Am participat la campania pentru Consiliul de Securitate ONU, ocazie cu care am fost în peste 70 de ţări mai altfel, care au necesitat vaccinări specifice pentru zonele respective, ocazie cu care am reuşit să fiu pregătit. Sunt unul dintre cei foarte pregătiţi cu privire la actul de vaccinare din toate perspectivele”, a spus Cîmpeanu, ulterior.

„Dacă este așa de interes (deși cred ca sunt subiecte/întrebări cu muuult mai importante), va spun ca “accesoriul” face parte din logica de privilegiere a eficientei ! Tema principală/esențială ramane vaccinarea; accesoriile sunt chestiuni marginale”, a transmis apoi Sorin Cîmpeanu pe grupul de comunicare al Ministerului Educației.

Campania de vaccinare anti-COVID-19 suferă modificări în mers

“Aici la acest centru vor putea să fie vaccinate până la 3, poate 4 mii de persoane vaccinate pe zi. În această săptămână, deja centrul începe efectiv.”
Klaus Iohannis

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu: “Să avem noi vaccin cât putem vaccina aici. În București avem capacitate dublă de vaccinare decât numărul de doze primite de la Uniunea Europeană.”

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare: “Persoanele se înscriu, își fac cont, eventual își selectează un centru de vaccinare ca preferință. Urmează să vedem timpul de implementare”.

Margareta Zebreniuc, medic coordonator Centrul de vaccinare SJU Târgoviște: “Am solicitat suplimentări de vaccin, să nu apară sincope, DSP ne-a susținut”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI