Cum a apărut Benone Sinulescu în visul fostei sale soții. Văduva artistului, mărturii tulburătoare

de: Bișinicu Andreea
24 02. 2022

Au trecut trei luni de zile de când Benone Sinulescu a părăsit această lume. Îndrăgitul cântăreț de muzică populară a încetat din viață, la 84 de ani, în data de 18 noiembrie 2021. Ce a mărturisit văduva regretatului artist, după ce i-a organizat un parastas la 3 luni de zile de la dispariție. Cuvintele sunt de prisos.

Benone Sinulescu i-a apărut soției sale în vis

România poartă, încă, doliu după moartea regretatului Benone Sinulescu. La 3 luni de la dispariția marelui cântăreț de muzică populară, Elena, văduva sa, a respectat orânduieșile creștinești și a organizat un parastas în memoria bărbatului pe care l-a iubit o viață întreagă.

Elena Sinulescu a mărturisit că l-a visat pe nea Beni o singură dată, după ce artistul a decedat, iar scena a fost cu adevărat emoționantă. Văduva lui Benone Sinulescu s-a emoționat în momentul în care a descris reveria.

„E pustie casa. Este groaznic fără el. Probabil abia la primăvară mă voi muta la Bârzava. Ce să fac la Arad? Să stau vara la aer condiţionat? Acolo este curte, grădină, aer curat…

Pe Beni l-am visat o singură dată de când a murit. Nu mi-a cerut nimic să-i dau de pomană! L-am visat cum cobora nişte scări… M-a îmbrăţişat şi a dispărut.

Am împărţit la cimitir pachete pentru cei care au făcut lucrarea la mormânt, cu ani în urmă. M-am gândit că e bine să împart, în special la bărbaţi.

I-am făcut toate parastasele, aşa cum se cuvine şi la 9 zile, şi la 40 de zile. Am ţinut cont şi de tradiţiile de la Buzău, şi de cele de pe aici din zona Aradului.

A fost prezent şi episcopul, episcopul vicar, dar şi preotul de la Bârzava, unde am locuit ani întregi cu Beni. S-a ocupat firma de pompe funebre de tot.”, a declarat Elena Sinulescu, exclusiv pentru click.ro.

Ce pachete s-au împărțit la pomana de 3 luni

Elena Sinulescu a împărțit pachete consistente la parastasul de 3 luni al lui nea Beni, caserole pregătite cu alimentele preferate ale regretatului interpret de muzică populară.

„Am împărţit la cimitir pachete pentru cei care au făcut lucrarea la mormânt, cu ani în urmă. M-am gândit că e bine să împart, în special la bărbaţi. I-am făcut toate parastasele, aşa cum se cuvine şi la 9 zile, şi la 40 de zile.

Am ţinut cont şi de tradiţiile de la Buzău, şi de cele de pe aici din zona Aradului. A fost prezent şi episcopul, episcopul vicar, dar şi preotul de la Bârzava, unde am locuit ani întregi cu Beni. S-a ocupat firma de pompe funebre de tot.

Pentru că a fost harţ (n.r. – dezlegare vinerea şi nu a fost post), am împărţit pachete cu şuncă de Praga în vid, conservă de hering, fructe, desigur, pentru că lui Beni îi plăceau mult fructele… Am mai împărţit cozonaci de două feluri, cu mac şi cu nucă.

Îi plăceau foarte mult. Şi cei cu nucă, şi cei cu mac. Am mai dat de pomană covigi de Buzău, colivă, desigur, o sticlă de palincă şi una de apă minerală. Împart ce pot şi eu!”, a completat femeia pentru sursa citată.

Benone Sinulescu a încetat din viață la vârsta de 84 de ani, pe data de 18 noiembrie 2021.