Cum a ajuns un șofer să fie numit de Viorica Dăncilă subsecretar de stat. Cine a fost, de fapt, Gabriel Costache

Autor: Claudiu Surmei - 15:21, 19 aug. 2019
Viorica Dăncilă l-a numit pe Gabriel Costache subsecretar de stat

Viorica Dăncilă a numit un fost șofer în funcția de subsecretar de stat. Cei care îl cunosc pe Gabriel Costache susțin că ascensiunea lui politică a fost susținută de-a lungul timpului de PSD. Pe vremea când Costache era consilierul lui Victor Negrescu, fost ministru pentru Afaceri Europene, acesta s-ar fi ocupat, de fapt, de căratul genților, ținutul telefoanelor, iar ocazional era și șofer.

Viorica Dăncilă l-a numit pe Gabriel Costache subsecretar de stat

Victor Negrescu a demisionat din Guvern în toamna anului 2018, la presiunile lui Liviu Dragnea, dar Gabriel Costache nu a rămas fără loc de muncă. A ajuns consilier la Ministerul Dezvoltării, sub protecția lui Alin Chirilă, care era secretar de stat. Unele surse susțin că Gabriel Costache nu ar fi făcut nimic, dar apărea în toate pozele făcute la evenimentele organizate de minister.

Viorica Dăncilă l-a numit pe Gabriel Costache în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Formarea Profesională Iniţială în Sistem Dual, care face legătura între școlile profesionale și companii. Fostul șofer al lui Victor Negrescu a postat pe contul personal de Facebook un mesaj prin care anunță numirea în noua funcție, iar postarea a fost preluată de Alin Chirilă, care a adăugat și câteva aplauze, semn că se bucură de ascensiunea lui Costache.

Oamenii care îl cunosc au declarat pentru Adevărul că singura calitate a lui Gabriel Costache a fost apartenența la PES Activist. În rest, nu ar fi trecut de nicin examen pentru ocuparea funcțiilor publice. Nu ar fi fost în stare nici măcar să întocmească un document intern, dar apărea în toate pozele și primea laude de la membrii de partid.

Din noua funcție oferită de premierul Dăncilă, Costache va trebui să facă legătura între școlile profesionale și mediul economic, adică să ajute tinerii să își găsească un loc de muncă. Mai grav este că fostul șofer nu e singurul care ar fi fost ridicat de partid fără să aibă vreun merit real.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI