Cum a ajuns un apartament semidecomandat din Sectorul 2 să coste peste jumătate de milion de euro. Bucureştenii s-au revoltat: „Mi-e silă”

de: Ionuț Vieru
23 04. 2024

Prețurile apartamentelor din ultima perioadă a explodat, dar nu multe îl depășesc pe cel al unui imobil din Sectorul 2, care costă peste jumătate de milion de euro. De ce costă atât de mult?

Apartamentul din București de jumătate de milion de euro

Proprietățile imobiliare sunt la mare căutare, iar din moment ce există cerere, oferta crește. Bucureștiul se numără printre cele mai scumpe orașe din România. Deocamdată nu a ajuns la nivelul Clujului, dar unele apartamente putem spune că unele apartamente din Capitală se asemănă cu cele din Cluj la preț.

Pe rețelele de socializare a fost postat un apartament cu patru camere situat în Ștefan cel cel Mare-Vasile Lascăr, București, Sector 2. Este vorba despre un apartament semidecomandat, construit în anul 2021, cu trei locuri de parcare și încălzire prin pardoseală.

Anunțul publicat de portalul companiiimobiliare.ro și pe Facebook, pe grupul „Apartamente de vânzare București” i-a înfuriat pe internauți. De fapt, nu anunțul în sine i-a deranjat, ci prețul.

„Cyclon Imobiliare vă oferă spre vânzare apartament de 4 camere, Ștefan cel Mare, central, Vasile Lascăr București, Sector 2. Apartament de lux în bloc nou situat în Complexul Rezidențial Central Vasile Lascăr cu 4 camere în suprafață de 120 mp, terasă generoasă în suprafață de 115 mp, prevăzută cu jacuzzi exterior și saună, precum și spațiu pentru plajă, ping pong, înconjurată de bambuși verzi”, se precizează în anunț.

550.000 de euro pentru un apartament cu 4 camere

Apartamentul este unul foarte dotat, cu două bai și mobilat aproape complet. Cu toate acestea, prețul nu se justifică, spun internauții, ci mai degrabă se compară cu cele din Berlin, spun unii.

„Apartamentul dispune de două băi cu cabine de duș și bideuri, bucătărie închisă în sticlă mobilată și utilată ultramodern, mașină de spălat vase și rufe marca AEG, frigider black de 630 litri, cuptor electric plus cu microunde, living deschis către terasă, dormitoare mari, încălzire în pardoseală cu centrală Buderus, aer condiționat Daikin gen plafonieră cu patru căi, toată mobilă Mobexpert, plante exotice, TV Sony OLED ultima generație cu diagonală de 196 cm, leduri în tot apartamentul, canapele extensibile din piele acționate electric, pereți 3D”, se mai arată în anunț.

Un bărbat a spus în comentarii că poate găsi apartamente mult mai ieftine în Berlin sau în Spania, cu mult sub acest preț.

În Berlin e mai ieftin. Și nu numai. Costa de Sol, Spania, e mult sub. Cu 500.000 de euro îți cumperi penthouse.