Cum a ajuns să arate mormântul celebrului Adrian Iovan. Abia i se mai citește numele

Cum a ajuns să arate mormântul celebrului Adrian Iovan. Abia i se mai citește numele
Cum a ajuns sa arate mormantul celebrului Adrian Iovan. Abia i se mai citeste numele

Au trecut opt ani de când Adrian Iovan, soțul Romaniței Iovan, nu mai este pe această lume. Pilotul și-a pierdut viața în tragicul accident aviatic din Munții Apuseni. În prezent, mormântul acestuia a rămas unul simplu, iar timpul a șters chiar și numele acestuia de pe cruce! Adrian Iovan își doarme somnul de veci într-un cavou din Cimitirul Bellu Catolic, acolo unde sunt îngropați și părinții săi.

Imagini copleșitoare cu mormântul lui Adrian Iovan

După opt ani de la dispariția prematură a pilotului Adrian Iovan, care a sfârșit într-un mod cumplit alături de tânăra Aura Ion, mormântul său a rămas unul foarte simplu, peste care se mai află doar două ghivece cu flori uscate. Pe crucea de piatră în care apar și numele părinților săi, cel al lui Adrian s-a șters, odată cu trecerea anilor, iar o fotografie cu chipul acestuia încă lipsește (Vezi FOTO în Galerie).

Intactă a rămas doar pala de elice pe care chiar pilotul a așezat-o la mormânt cu aproape un an înainte să moară. De altfel, pala, care este specifică mormintelor aviatorilor, este singurul lucru care îți atrage atenția că în acel loc este înhumat pilotul Adrian Iovan.

Celebrul pilot a fost uitat de prieteni

Cât despre cei care vin la mormântul pilotului, pentru a-i aprinde o lumânare, paznicii din cimitir spun că, în afară de Romanița, „care ajunge mai rar”, nu prea au mai văzut pe nimeni, în ultima perioadă.

Pe data de 20 ianuarie se împlinesc fix opt ani de la tragicul accident aviatic în care și-au pierdut viața Adrian Iovan și tânăra studentă la medicină Aurelia Ion. În 2014, avionul pilotat de Adrian Iovan, YR-BNP, model Britten Norman BN-2A-27 Islander, efectua o cursă umanitară în vederea unui transplant de organe, însă a aterizat forțat într-o pădure din Munții Apuseni.

8 ani de la tragicul accident aviatic din Munții Apuseni

Copilot era Răzvan Petrescu, iar aeronava transporta în acea zi o echipă de cinci cadre medicale de la București la Oradea. În accident și-au pierdut viața comandantul Adrian Iovan și Aurelia Ion, iar copilotul și cei patru medici au fost răniți.

Potrivit anchetatorilor, aterizarea forțată a avionului de mici dimensiuni s-ar fi produs din cauza faptului că motoarele s-au oprit în zbor, ca urmare a givrajului, mai ales că temperaturile erau destul de scăzute la 20 ianuarie 2014. Mai mult, în urma investigației s-a mai stabilit că factorii care au favorizat această situație tragică au fost deciziile eronate ale comandantului, una dintre ele fiind efectuarea cursei în condiții meteo nefavorabile.

Pilotul și o studentă au murit din cauza frigului extrem

La momentul impactului cu solul, atât Aura Ion, cât și Adrian Iovan erau în viață. Însă, din cauza operațiunii de căutare și de salvare care a întârziat extrem de mult, cei doi au murit de frig, după ce au stat ore în șir în pădurea din Munții Apuseni.

„Luna aceasta comemorăm 8 ani de la Accidentul din Munții Apuseni – accident care a rămas neinvestigat! Aura a pierit sub privirile indiferente și incompetente ale instituțiilor din Romania! Atât s-a putut, am putea spune. Dar nu este așa, avem nevoie de răspunsuri constructive, avem nevoie de o reacție din partea Justiției din România, avem nevoie de mai mult decât indiferenta și mușamalizarea de până acum. Țara aceasta este mâncata de vie de viermele nepăsării, care trăiește în fiecare din noi”, a scris recent Mariana Ciucă, sora Aurei Ion, pe internet.

Aura Ion avea doar 24 de ani

Tânăra studentă la medicină avea 24 de ani în momentul tragediei aviatice. Iar Adrian Iovan avea 55 de ani și doi copii, dintre care un băiat, rezultat din relația cu Romanița Iovan, designer de succes.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI