Cum a ajuns Gianina din Las Fierbinți vedetă la BBC. Ce rol ”deocheat” are la postul TV

Cum a ajuns Gianina din Las Fierbinți vedetă la BBC. Ce rol ”deocheat” are la postul TV
Cum a ajuns Gianina din Las Fierbinți vedetă la BBC. Ce rol ”deocheat” are la postul TV

Gianina din Las Fierbinți va deveni vedetă la postul de televiziune BBC, pentru 90 de minute. Mai precis, Anda Dumitra, în vârstă de 32 de ani, care a ajuns cunoscută după ce a interpretat personajul Geanina din serialul ”Las Fierbinți”, de la Pro TV, a fost distribuită într-o dramă care va fi difuzată de bostul britanic BBC Two.

Cum a ajuns Gianina din Las Fierbinți vedetă la BBC

Dar veștile bune nu se opresc aici. Aceasta l-a avut ca partener de platou pe actorul irlandez Allen Leech, cunoscut din filmul ”Downton Abbey”. Însă Anca Dumitra nu este singura actriță din România care a jucat în producția englezilor.

Astfel că din distribuție mai fac parte și Alec Secăreanu, Dragoș Bucur și Cosmina Stratan. Drama difuzată de postul public britanica are ca temă principală sclavia sexuală din Marea Britanie modernă. Aici, Anca Dumitra o va interpreta pe Ana, o femeie tânără din România ce este răpită în plină zi de pe o stradă din Londra.

Pe urmele acesteia se află Leech, actorul care va interpreta rolul unui polițist investigator. Femeia este traficată în Irlanda și folosită ca sclavă sexuală în multe bordeluri. Acest film este inspirat din fapte reale și are titlul ”Doing Money”. Despre personajul său, Anca Dumitra a declarat pentru BBC Two:

Ce a declarat Anca Dumitra despre personajul său

„Ana este cu adevărat o persoană remarcabilă, cineva care a supravieţuit unui abuz nesfârşit cu determinare şi curaj. Este o eroină din viaţa reală. Am fost profund emoţionată de povestea ei şi este o onoare să o interpretez“.

Dar și partenerul său, Allen Leech, care îl interpretează Tom Branson în drama „Dowton Abbey“, a precizat:

„Experienţa Anei străluceşte ca o lumină asupra adevărului şocant al traficului de fiinţe şi sclaviei în Marea Britanie. Dougie Grant a fost unul dintre poliţiştii-cheie care au luat parte la investigaţia originală. Este un privilegiu să-l joc“.

De menționat este că scenariul thrillerului care va fi difuzat de BBC Two are o durată de 90 de minute și a fost scris de Gwyneth Hughes. Acesta nu este singurul rol important pe care îl joacă Anca Dumitra. Printre filmele ei de referință se numără “Copilăria lui Icar” și “Oase pentru Otto”.

Anca Dumitra este și actrița care o interpretează pe Gianina în serialul de la Pro TV, Las Fierbinți. Ea este foarte diferită în viața reală, însă își iubește rolul din Las Fierbinți.

„Este ceea ce îmi doresc să fac, să bucur oamenii, fie că vorbim de telespectatori, fie de cei care vin la teatru. Personajele s-au dezvoltat pe parcurs, cu fiecare scenariu în parte și cu fiecare sezon nou filmat. S-a conturat în timp acest personaj. Cât de greu sau cât de ușor, nu știu, s-a instalat pe nesimțite. Ca să zic așa, inocența ei, voioșia ei (n.r.: personajul Gianinei)”, a declarat vedeta Las Fierbinți.