Culorile care îi atrag pe țânțari. Ce trebuie să eviți în zilele de vară

Culorile care îi atrag pe țânțari. Ce trebuie să eviți în zilele de vară
De ce culori sunt atrași țânțarii?

Țânțarii sunt o mare problemă în special în serile de vară. Soarele apune mai târziu, iar majoritatea oamenilor adoră să stea în curte la povești alături de prieteni sau familie. Aceste clipe pot fi stricate de mușcăturile de țânțari. Nu trebuie să te mai bazezi doar pe diversele produse scumpe pe care le găsești în supermarket-uri. Cercetătorii au descoperit că ei sunt atrași și de anumite culori. Iată ce nu trebuie să mai porți dacă ai de gând să faci un grătar în curte!

Culorile care îi atrag pe țânțari: nu trebuie să le mai porți

Țânțarii sunt o mare problemă în sezonul cald. Majoritatea oamenilor fac tot ce pot să scape de ei. Mulți folosesc diverse produse scumpe din supermarket-uri sau diferite magazine pentru a putea sta liniștiți afară pe timpul serii. Cu toate astea, nu este de ajuns pentru că ei tot își fac apariția când petrecerea din curte este în toi.

Află că până și culorile hainelor tale îi ajută să își găsească drumul mai ușor spre tine. Mușcăturile lor produc disconfort prin mâncărime și iritații pe piele, iar unii oameni s-au confruntat în special cu reacții alergice chiar periculoase. Specialiștii au stabilit care sunt culorile de care sunt atrase micile insecte ce ne strică serile de vară.

Mușcătura de țânțar provine de la insecta-femelă pentru că ea are nevoie de proteine pentru a produce ouă. În timpul acesta, masculii se hrănesc cu zahărul pe care îl găsesc în plante sau alte surse. Deși nu par atât de periculoși, țânțarii pot transmite boli precum: febra West Nile, febra galbenă, malaria, encefalita virală sau filarioza limfatică.

Ce recomandă specialiștii?

Un studiu arată că există mai mulți stimuli care îi atrag pe țânțari precum: aerul pe care îl expirăm, temperatura corpului, transpirația, dar și unele culori pe care le purtăm, scrie clicksanatate.ro.

Jeffrey A. Riffel, profesor de biologie la Universitatea din Washington, a urmărit alături de colegii săi traiectoria zborului a peste un milion de țânțari femele într-un mediu controlat.

Experții au descoperit astfel că insectele sunt atrase de roșu, negru și portocaliu. Culorile alb, verde și violet nu au reprezentat interes pentru ei. De asemenea, specialiștii au mai descoperit și că pentru țânțari culoarea roșu reprezintă ,,promisiunea unei mese bune de sânge”.

Este recomandat ca atunci când știi că vei sta mai mult timp în grădină sau la o terasă să nu porți piese vestimentare cu culorile de mai sus.