Culoarea pe care trebuie s-o ai în casă de sărbători. Decorează așa și vei avea noroc la bani

Culoarea pe care trebuie s-o ai în casă de sărbători. Decorează așa și vei avea noroc la bani
Este vremea de Crăciun!

Se pare că roșul și verdele nu sunt doar o pereche frumoasă de culori, când vine vorba de sărbători. Această combinație a fost asociată cu sărbătorile de iarnă de secole. Dar, cu toate astea, este importantă culoarea pe care trebuie s-o ai în casă de sărbători. Dacă ții cont de sfaturi și îți vei decora casa așa, vei avea noroc la bani. Așadar, hai să aflăm împreună care este culoarea pe care trebuie s-o ai în casă de sărbători.

Este vremea de Crăciun!

Crăciunul este despre culori strălucitoare, care luminează nopțile lungi de iarnă. Roșul și verdele, în special, sunt două simboluri de Crăciun care sunt instantaneu recognoscibile. Vă pot pune instantaneu în spiritul sărbătorilor. La urma urmei, ce este Crăciunul fără luminițe roșii și verzi, decorațiuni de Crăciun, ciorapi, prăjituri și pulovere de Crăciun urâte?

Nici măcar nu s-ar simți ca fiind sezonul sărbătorilor fără aceste culori de Crăciun. Dar cum am ajuns la roșu și verde pentru a reprezenta sărbătoarea favorită? Această tradiție de Crăciun este un amestec de legendă, istorie, religie, cultură pop și, bineînțeles, o mulțime de marketing.

De ce avem culori de sărbători?

Multe sărbători au culori caracteristice. Unul dintre motive este faptul că oamenii găsesc semnificații în anumite culori. Se merge până acolo, până la punctul în care doar culoarea poate evoca anumite sentimente sau amintiri.

De exemplu, doar văzând o hăinuță roșie și verde poate aduce amintiri vii din ajunul Crăciunului în casa bunicii tale și toate sentimentele fericite de acolo.

Poate exista și un motiv economic, de ce nu? Culorile ajută la comercializarea și marcarea produselor legate de o sărbătoare. Poate că dețineți deja o coroniță pentur ușă. Dar cumpărarea uneia noi, decorată cu roșu și verde, va arăta spiritul de Crăciun.

De unde avem roșu și verde de sărbători

Combinația clasică de culori datează de la un artist din anii 1920. De fapt se trage de la felicitările de Crăciun victoriene din anii 1800. Sau provine de la panourile pictate ale bisericilor medievale? Adevărul este că culorile de Crăciun provin din toate acestea

Istoria merge și mai departe, și se spune că asociem Crăciunul cu roșu și verde pentru că așa am făcut-o dintotdeauna. Dar se pot urmări rădăcinile acestei codificări a culorilor de-a lungul secolelor, până într-o perioadă în care culorile în sine aveau o semnificație simbolică, eventual ca o modalitate de a accentua o diviziune semnificativă sau o graniță.

Cu secole în urmă, vechile popoare celtice venerau plantele de culoare roșie și verde pentru că erau veșnic verzi și credeau că planta era menită să păstreze pământul frumos în timpul morții iernii. Ei foloseau planta luminoasă ca simbol al protecției și prosperității în sărbătorile lor de la mijlocul iernii.

După aceea, roșul și verdele au fost o pereche comună folosită pe ecranele religioase, numite rodii, în bisericile medievale. Aceasta s-a datorat probabil disponibilității pigmenților de cerneală la acea vreme, dar a solidificat combinația de culori și a asociat-o cu Iisus. Oamenii din epoca victoriană au continuat aceste teme cromatice în felicitările și decorațiunile lor, combinând atât simbolismul de iarnă, cât și cel religios.

Puteți mulțumi Coca-Cola pentru că a solidificat culorile de sărbători și de Crăciun. Publicitatea lor de la începutul anilor 1900 prezenta un bunic cu obraji roz, barbă albă și haine roșii cu accente verzi. A fost atât de populară încât a devenit imaginea implicită a lui Moș Crăciun și a marcat roșul și verdele ca fiind culorile Crăciunului în marketing.

Care sunt culorile de sărbători și ce înseamnă ele?

Roșul și verdele sunt culorile clasice ale Crăciunului, dar nu sunt singurele nuanțe asociate cu sărbătoarea. Fiecare dintre ele are propria semnificație specială, spun specialiștii. Este cu siguranță un lucru de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți ornamente de Crăciun și alte decorațiuni de sărbători asortate.

Culoare roșie, o datină de sărbători

Această nuanță intensă simbolizează sângele lui Iisus Hristos, persoana a cărei naștere este sărbătorită. De asemenea, este asociată cu Moș Crăciun și cu ținuta sa distinctivă. În general, roșul este adesea folosit pentru a reprezenta dragostea, curajul și romantismul, alte teme populare de sărbătoare.

Culoarea verde, simbolizează adesea banii

Plantele veșnic verzi, precum holly și vâscul, sunt folosite de sărbători, mai ales de Crăciun pentru a reprezenta viața și natura eternă a lui Hristos. În vremurile păgâne, ele erau un memento puternic că natura continuă să crească, chiar și în vremurile reci. Verdele simbolizează adesea banii, norocul și sănătatea pe parcursul sărbătorilor și în noul an.

Culoarea aurului, tocmai bună de sărbători

Aurul strălucitor este o reprezentare des folosită a soarelui și a Fiului și este folosit în perioada Crăciunului pentru a aduce lumină în întuneric. Frumosul metal a fost, de asemenea, unul dintre cadourile pe care magii i le-au adus Pruncului Iisus și este încă un cadou popular de sărbători.

Aurul este folosit pentru a transmite bogăție, prosperitate și farmec. Pe de altă parte, dacă folosești această culoare, spune numerologul Mihai Voropchievici, vei atrage norocul asupra ta, iar banii vor veni imediat în portofelul tău.

Nuanța de alb ca o pătură de zăpadă albă

Ce este mai Crăciunos decât o pătură de zăpadă albă și proaspătă?  Albul amintește, de asemenea, de festivalurile păgâne ale solstițiului de iarnă. Reprezintă puritatea și triumful binelui asupra răului, două teme puternice în perioada Crăciunului.

Culoarea mov de sărbători

Această nuanță bogată s-ar putea să nu fie în fruntea listei tale când te gândești la culorile de Crăciun, dar este culoarea principală pentru perioada dinaintea Crăciunului, când creștinii postesc și se pocăiesc în așteptarea nașterii lui Hristos.

Movul simbolizează regalitatea, luxul și un sentiment de magie sau de capricii. Și în cazul acestei culor, recomandarea numerologului Mihai Voropchievici este de a o avea cât mai mult în casă, mai ales în aeastă perioadă. Culoarea mov îți va aduce succese fabuloase în 2023.

Concluzie înainte de sărbători!

Se pare că istoria modului în care au apărut culorile de Crăciun seamănă mult cu sărbătoarea însăși. Este înrădăcinată în tradiția religioasă, modernizată de comercialism și continuată de spiritele de bucurie și bună dispoziție.

Iar pe de altă parte, aceste culori, așa cum ni se recomandă, ne pot aduce bogăție, succes, bani și noroc în anul care vine. Acum cine este gata să înceapă să se gândească la idei pentru bradul de Crăciun?

Urmăriți Playtech.ro și pe