Culmea penibilului, în falimentul Bucureștiului: cu cât și-a mărit Firea salariul de primar

Autor: Puiu Alexandru - 07:02, 20 iun. 2019

Bucureștiul este în faliment, iar pe oamenii din capitală îi mănâncă țânțarii. Între timp, Gabriela Firea și-a mărit salariul, pentru că are lucruri mai importante de rezolvat.

Gabriela Firea este un edil model al Capitalei, cu o serie stufoasă de priorități. Problema majoră este însă derivată din faptul că respectivele priorități sunt benefice pentru ea, nu pentru București. Acesta este și motivul pentru care, deși avea oricum un salariu foarte generos când a preluat postul, a decis să și-l mărească într-o manieră cât se poate de arbitrară.

Primarul Capitalei Gabriela Firea a avut anul trecut un salariu lunar de aproximativ 14.000 de lei, cu aproape 4.000 de lei mai mult decât în 2017, potrivit ultimei sale declaraţii de avere. Informația a devenit publică în condiţiile în care, recent, edilul a anunţat că Bucureştiul este în „faliment nedeclarat”.

Potrivit declarației de avere, primarul general al Capitalei s-a bucurat de venituri salariale de 166.716 lei, doar în ultimul an. Printr-un calcul simplu, ajungi la salariul lunar de 13.893 lei. Acești bani îi încasează doar de la Primărie.

În fosta declarație de avere, publicată în urmă cu aproximativ un an, Firea se rezuma la venituri bănești din salariu de primar egal cu 119.241 sau, aproximativ 9.936 lei pe lună. Ca urmare, salariul său a beneficiat de o creștere netă de 3.957 lei. Suma de la acea vreme era foarte apropiată cu salariu de care se bucură soțul ei, primarul orașului Voluntari. El declara în 2018 că încasează 9.031 lei pe lună sau un total de 108.377 pe an.

„Eu sunt mult mai preocupată în acest timp de faptul că atât primăria Capitalei şi de sector au un buget mult mai mic, decât cel prognozat. Îmi pare rău că dintre colegii mei primari m-au lăsat să mă bat singură cu ştiţi dumneavoastră cine. Pentru că probabil unii s-au bucurat că s-au tăiat bani de la Primăria Capitalei, dar acum toţi suntem în faliment nedeclarat. În momentul în care nu mai poţi să îţi asiguri funcţionarea, activitatea curentă”, declara Gabriela Firea, luna trecută.

Printre celelalte surse de venit ale doamnei primar, se mai numără două terenuri de 1.152 de metri fiecare în Voluntari. Pe numele soțului, există un teren intravilan de 1500 de metri și un teren extravilan de 60.000 de metri, în localitatea Sinești din Ilfov. La acestea, se adaugă două terenuri intravilane în Petrăchioaia, județul Ilfov, de 1740 de metri pătrați, respectiv 500 de metri pătrați, dobândite prin cumpărare. Cei doi soți au și o casă cu suprafața totală de 240 de metri pătrați. Gabriela Firea mai deţine şi bijuterii din platină, aur alb şi galben de 14 şi 18 karate, simple sau cu metale preţioase şi semipreţioase. La acestea, se adaugă tablouri în valoare totală de 240.000 de euro, dobândite înainte sau după căsătorie

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI