Cui va rămâne averea impresionantă a lui Silviu Prigoană. Omul de afaceri își făcuse testamentul: „Soției mele poate să-i lase mama și tatal ei”
Silviu Prigoană a murit pe 12 noiembrie, în urma unui infarct, lăsând în urmă o avere evaluată la milioane de euro. Omul de afaceri a fost activ în numeroase domenii, de la imobiliare la media, și de-a lungul timpului a strâns o colecție impresionantă de proprietăți și bunuri de lux.
Cine va moșteni întreaga avere a lui Silviu Prigoană
Înainte de a deceda, Prigoană a decis să se asigure că averea sa va fi gestionată exact cum își dorea. El a hotărât ca cei patru fii ai săi să fie moștenitorii principali, stabilind deja modalitatea de împărțire a bunurilor.
„Am lăsat totul copiilor. Soției mele poate să-i lase mama și tatal ei, nu eu,” declara Prigoană.
Averea și investițiile lui Silviu Prigoană
Cu o declarație de avere impresionantă, Prigoană deținea 347.000 de metri pătrați de terenuri, incluzând numeroase proprietăți și imobile. Portofoliul său cuprindea 21 de imobile și 22 de terenuri, printre acestea aflându-se și o proprietate valoroasă în Chicago, Statele Unite, estimată la aproximativ 850.000 de euro.
Pe lângă investițiile în imobiliare, Prigoană avea și colecții personale care au crescut în valoare de-a lungul anilor. Printre acestea se numără o colecție de timbre, evaluată la 10.000 de euro, colecții muzicale în valoare de 100.000 de euro și ceasuri de lux, estimate la 50.000 de euro.
De-a lungul carierei sale, Prigoană a fost asociat în zeci de firme și, conform declarațiilor sale financiare, avea active și împrumuturi semnificative. Printre obligațiile financiare se numărau un credit de 2,547 milioane de lei și 5,15 milioane de euro, pe care le contractase la o bancă din România.
Ce pensie avea Silviu Prigoană: „Îmi asigurase bătrânețea”
Silviu Prigoană, care s-a stins din viață la doar 60 de ani, a fost cunoscut nu doar pentru afacerile sale, ci și pentru pensia uriașă pe care o primea. În urmă cu doar câteva luni, Prigoană vorbea despre recalcularea pensiei sale și despre sumele pe care le încasa lunar.
Într-un interviu de la sfârșitul lunii august, omul de afaceri povestea că, deși a primit decizia de recalculare, suma finală nu s-a modificat.
„Am primit decizia. Nu au umblat la ea, nu au mișcat nimic. Deocamdată, gheață la mal. Staționăm. Urmează să mi-o mărească după noua lege… Mie mi-au recalculat-o anul acesta, în primăvară. De când m-am pensionat, am mai contribuit. A fost o mărire atunci, dar nu vreuna semnificativă. E vorba de 1000 de lei,” a explicat el pentru fanatik.ro.
Cum explica Prigoană pensia de aproape 55.000 de lei
Într-un alt interviu acordat lui Viorel Grigoroiu, Prigoană a detaliat pensia sa substanțială, pe care o primea ca urmare a taxelor plătite în tinerețe.
„Eu iau 11.000 de euro la acest moment, în mână. Banii îi aduce poștașul la ușă, nu se pun pe card. Îmi dă din ăia de 500 așa, bancnote mari! Eu mi-am asigurat bătrânețea! Am fost deștept, nu prost,” a declarat omul de afaceri, menționând că, de ceva timp, nu mai era implicat în nicio afacere și trăia exclusiv din pensie.
Explicând cum a ajuns să aibă o pensie de aproape 55.000 de lei (aproximativ 11.000 de euro), Prigoană a precizat că a cotizat la stat sume importante cât timp a muncit.
„Timp de 20 de ani, eu am avut 160.000 de euro, salariu brut. Deci netul, ce luam în mână, era de 100.000 de euro pe lună, iar contribuția la stat era de 60.000 de euro lunar. Cum adică să-mi pun eu ca șef salariu minim pe economie, ca să nu cotizez?” spunea el, subliniind că a considerat corect să contribuie pe măsură la sistemul de pensii.