Cu ce trebuie să ungi grătarul înainte de a prepara micii. Așa nu se vor mai lipi niciodată și vor ieși foarte gustoși

de: Ana Chivu
31 08. 2022

Micii sunt iubiți de toți românii. Majoritatea nu văd un weekend reușit fără un picnic unde să gătească și câțiva mici delicioși și suculenți. Cu toate că par foarte simplu de făcut, trebuie să ai grijă la câteva detalii pentru ca vedetele prânzului să iasă perfect. Mulți au probleme cu ei în special după ce îi pun pe grătar pentru că se lipesc din cauza grăsimii lor și a temperaturii focului. Cu ce trebuie să îi ungi pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple?

Trucuri pentru mici: cu ce trebuie să îi ungi ca să nu se mai lipească?

Majoritatea românilor adoră serile de vară în care se găsesc la un grătar cu prietenii sau familia. Cu siguranță de pe masă nu lipsesc micii, care sunt preferații tuturor alături de un sos de usturoi sau muștar cu hrean. Deși par foarte simplu de făcut, trebuie să fii atent la câteva detalii atunci când îi prepari.

Micii trebuie scoși cu cel puțin 10 minute înainte de gătire, iar focul nu trebuie să fie prea tare. Dacă sunt încă foarte reci sau înghețați, riști să îi servești cruzi și să fie arși. Cu siguranță, nimic nu este mai deranjant decât să ți se lipească vedeta mesei de grătar, indiferent dacă este vorba despre mici, friptură sau alte delicatese.

Un truc simplu și foarte rapid pentru a evita acest lucru este legat de un cartof. Mai exact, taie un cartof și unge cu o jumătate din el grătarul întreg înainte de a pune carnea pe foc. Vei putea observa în modul acesta că nu vei avea nici măcar o bucată din produsul achiziționat lipită sau arsă.

Alte trucuri

Mâncarea este foarte importantă la un eveniment sau într-o simplă zi alături de prieteni. Aceasta dictează distracția pentru că oamenii sunt mult mai fericiți după ce gustă câteva rețete bune.

Puțini știu cât de mult contează ordinea gătirii alimentelor în acest context. Pentru un grătar perfect trebuie să respecți următoarea regulă: primele se pun cărnurile cele mai puțin procesate precum: cotlet, ceafă, pulpe sau piept.

În runda a doua trebuie să pui: mici sau cârnați. Dacă alegi să gătești și legume, abia acum este rândul pentru că focul nu mai are multă putere și ele au nevoie doar de câteva minute la fript. Pentru o aromă specială este recomandat să nu uiți de condimente din belșug. Sarea și piperul se pun abia la final, după ce alimentele sunt pătrunse.