Cu ce se stropesc castraveții pe timp de caniculă. Amestecul natural care salvează recolta de arșiță

de: Ionuț Vieru
13 06. 2024

Cultivarea castraveților în propria grădină nu este o misiune ușoară, dar nimic nu se compară cu gustul legumelor crescute de noi. Vara au nevoie de îngrijire și multă atenție, astfel încât recolta să fie una bogată și gustoasă.

Stropiți castraveții cu acest amestec

Temperaturile ridicate favorizează cultivarea legumelor termofile, iar printre acestea se numără și castraveții. Aceștia au nevoie de soare pentru a crește, dar prea multă căldură poate fi dăunătoare.

Din fericire, acest lucru poate fi remediat prin folosirea unui amestec de casă, foarte ușor de obținut, astfel încât castraveții să fie protejați de efectele dăunătoare ale căldurii prea mari.

Poate că mulți nu vă așteptați la acest lucru, dar berea este ingredientul secret al multor preparate folosite de grădinarii experimentați. De ce este atât de benefică berea pentru legume?

Ei bine, conține drojdie, care are, la rândul ei, vitamine și minerale valoroase care asigură nutrienți pentru plante. De asemenea, drojdia contracarează bolile fungice care amenință castraveții pe timp de caniculă.

Cum preparați amestecul pentru castraveți

Pentru a pregăti acest îngrășământ de casă pentru castraveți veți avea nevoie de două sticle de bere și o sticlă de un litru de cola. Trebuie să fie carbogazoase înainte de utilizare, așa că este esențial să le deschideți în prealabil.

Un litru de bere și un litru de cola se amestecă cu 10 litri de apă după carbonare, după care se toarnă soluția peste castraveți la temperatura camerei. Tratamentul se efectuează dimineața și seara, săptămânal. Astfel, legumele vor primi suficienți nutrienți pentru a supraviețui temperaturilor ridicate.

Sfaturi pentru în grijirea castraveților

Castraveții sunt iubitori de apă, ceea ce înseamnă că solul trebuie să fie ud. Recomandat este să-i udați dimineața sau până în orele după-amiezii. Dacă sunt udați seara, crește riscul apariției diverselor boli.

Cultura de castraveți se dezvoltă la o temperatură optimă de circa 25-30 de grade Celsius. Rezistă și la temperaturi mai mari, dar sunt șanse ca plantele să îmbătrânească prematur.

În ceea ce privește fertilizarea, pământul poate fi fertilizat la 10-15 zile de la plantarea semințelor, iar procesul trebuie repetat la un interval de 15-20 de zile de la prima fertilizare.