Cu ce se ocupa Codruţa Filip înainte să fie cântăreaţă. Secretul din trecutul artistei s-a aflat

de: Ana Chivu
26 12. 2022

Codruța Filip este deja cunoscută în spațiul public. Aceasta este o cântăreață iubită, dar mulți au început să o cunoască mai bine după ce a apărut la brațul lui Valentin Sanfira. Cu toate astea, puțini știu cu ce s-a ocupat blondina înainte să își facă debutul în muzică. Fanii ei au aflat abia acum secretul din trecutul artistei. Majoritatea românilor au rămas surprinși când au aflat ce a post a ajuns să ocupe solista la doar 24 de ani.

Detalii din trecutul Codruței Filip: cu ce se ocupa înainte să fie cântăreață?

Codruța Elena Filip a ajuns în atenția tuturor în special după ce a apărut la brațul lui Valentin Sanfira, cel care i-a devenit și soț în urmă cu puțin timp. Cu toate astea, puțini știu care sunt anumite detalii din trecutul ei. Blondina s-a făcut și ea remarcată în muzică, dar și în modeling în diverse proiecte.

Fanii ei au rămas însă contrariați când au aflat că în urmă cu câțiva ani ea a fost angajată fără concurs pe funcția de consilier debutant la Direcția Monitorizare, Implementare Spitale Regionale din Ministerul Sănătății. Punctajul obținut de cântăreață în urma unui interviu a fost nu mai puțin de 89.33.

Ocuparea funcției fără concurs a avut la bază Ordinul Ministru nr.905/26.05.2020, semnat de ministrul Nelu Tătaru, prin care s-a aprobat „metodologia de ocupare, fără concurs, a posturilor vacante din cadrul Ministerului Sănătăţii, pe perioadă determinată, în contextul instituirii stării de alertă pe teritoriul României, conform art.11 din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19 din 26.05.2020”.

Codruța s-a născut în localitatea Tătăruși, dar mai apoi a locuit mulți ani în Iași. Cea din urmă a absolvit Pedagogic „Vasile Lupu” și-a continuat studiile la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, ulterior a urmând și cursurile unui master în Drept European.

Scandal fără margini

Dezvăluirile au trezit semne de întrebare, așa că după ce Codruța a devenit noua angajată din cadrul Ministerului Sănătății s-a demarat o anchetă. Mai mult decât atât, Nelu Tătaru ajungea atunci ținta ironiilor multor medici din țară. Unul dintre ei a fost doctorul Marian Stamate, medic la Spitalul Clinic Colțea.

,,Văd lumea scandalizată că Nelu a pus fără concurs (nu cum făcea ciuma roşie, prin angajare directă şi fără testarea cunoştinţelor) o fătucă de 24 de ani, cântăreaţă şi modelă, să se ocupe de spitalele regionale!”, a scris doctorul Marian Stamate pe rețelele de socializare.