Cu ce se leagă carnea tocată pentru chiftele. Bucătarii de top nu uită niciodată de acest ingredient secret
Chiftelele sunt foarte ușor de preparat, dacă se ține cont de sfaturile bucătarilor cu experiență. Ce ingredient se folosește pentru a lega perfect carnea tocată. Indicațiile de care merită să ții cont pentru a obține un rezultat ca în cărțile vestite de bucate.
Ingredientul cu care se leagă carnea tocată
Bucătarii de top au venit cu câteva sfaturi pentru a găti cele mai bune chiftele din carne tocată. Prima recomandare are legătură cu ingredientul cu care se leagă carnea, care nu trebuie să fie neapărat oul. În perioada de post, poți opta pentru un alt ingredient: amidonul.
Folosește amidonul de cartof (atenție, nu de porumb) pentru a lega carnea tocată în așa fel încât să poți forma din ea biluțe de dimensiuni potrivite. Amestecă praful alb cu o lingură de apă, apoi toarnă conținutul în compoziția de carne și omogenizează ingredientele.
Secrete pentru prepararea chiftelelor perfecte
Un alt secret al bucătarilor de top pentru prepararea celor mai bune chiftele are legătură cu modul de prăjire. Știm deja că un preparat perfect nu este doar cel gustos, ci și cel care arată bine din punct de vedere vizual. Pregătește chiftele de mărimi identice pentru a se găti uniform.
O chiftea normală prezintă, de obicei, un diametru de 2,5 cm. Poți folosi această dimensiune ca reper atunci când pregătești biluțele de carne tocată. Cântărește carnea pe cântar, dacă vrei să fii precisă în alegeri. Fiecare chifteluță ar trebui să aibă undeva între 26 și 30 de grame pentru a fi ideală.
Cât de mari să modelezi chiftelele din carne
Dacă urmează să mănânci sau să servești la masă chiftelele din carne tocată în forma propriu-zisă sau integrate într-un aperitiv, sfatul bucătarilor de top este să le modelezi într-o formă mai mare. Dacă vrei să le pui în supă sau ciorbă, modelează chiftelele în mărimea unei mușcături normale.
Pentru a obține chiftele uniforme sau de dimensiuni similare, poți folosi – în cazul în care îți este mai ușor – o lingură de biscuiți sau de înghețată.
Ce să pui în carne pentru o aromă mai intensă
Chiftelele se prepară cu carne tocată de porc, de pui, de curcan sau cu o combinație de oricare dintre aceste tipuri de carne. Ține cont însă, atunci când pregătești carnea pentru a fi gătită, că cea care este mai slabă necesită un timp de prăjire mai scurt în comparație cu carnea mai grasă.
Dacă îți plac chiftelele mai aromate, adaugă în compoziția de carne ierburi aromatice uscate, cum ar fi: busuiocul, oregano, cimbrul sau mărarul. Toate acestea sunt alegeri foarte bune când vine vorba despre gătitul chiftelelor. Usturoiul și ceapa verde schimbă, de asemenea, aroma preparatului.
Chiftelele se gătesc foarte rapid la grătar. Dacă nu trebuie să le folosești în supă sau ciorbă, îți recomandăm această metodă de a le găti. Durează aproximativ 10 minute, iar rezultatul va fi pe placul tuturor de la masă: carne crocantă și bine rumenită.