Cu ce să uzi mușcatele ca să înflorească mai repede. Secretul celor mai iscusiți grădinari

de: Mariana Olteanu
29 08. 2023

Mușcatele se numără printre cele mai iubite și îndrăgite flori. Acestea se găsesc aproape în toate casele. Însă, o parte dintre gospodine întâmpină dificultăți în ceea ce privește îngrijirea acestora. Din fericire, există o soluție care poate duce la înflorirea florilor. Iată de ce ai nevoie pentru prepararea acesteia.

Trucul genial prin care putem face mușcatele să înflorească

După trecerea iernii, mușcatele obișnuiesc să se rărească. Procesul de creștere al acesteia e posibil să se oprească. Iar, în aceste cazuri e necesar să intervenim ca să ajutăm planta.

Tot ce trebuie să facem este să apelăm la ajutorul unui agent farmaceutic. De regulă, momentul ideal pentru prepararea acestui agent este începutul verii. Nu va dura mult iar soluția va funcționa, iar în scurt timp, mușcata va fi acoperită cu flori. La scurt timp după aplicare, planta va elibera muguri care vor apărea din nou și din nou până în toamnă.

Te-ar putea interesa și: Trucul care îți înflorește mușcatele, garantat. Toți florarii îl folosesc

Cum se realizează această soluție?

Pentru realizarea soluției magice vorm avea nevoie de litru de apă decantată, 2 tablete de acid succinic trebuie diluate. E necesar ca pastilele să fie zdrobite înainte de a fi folosite.

Se amestecă toate ingredientele menționate mai sus. Din când în când, planta se udă cu acea soluție. Este indicat ca această procedură să se facă o dată pe lună.

Te-ar putea interesa și: Cum provoci înflorirea rapidă a mușcatelor. Ce trebuie să faci în august. Truc util de la grădinari

Însă, aceasta nu este singura recomandare de care trebuie să ținem cont. Este necesar ca înainte de a aplica soluția, plantele să fie udate cu apă plată. Astfel, soluția va fi absorbită mult mai ușor de către plante.

De asemenea, este recomandat să oferim mușcatelor suficient spațiu în ghiveci. În așa fel, acestea se vor putea dezvolta. Mai mult, e necesar ca mușcatele să fie puse la lumină. Lipsa luminii le poate face o pradă ușoară pentru boli. Însă trebuie să ai în vedere totuși ca soarele să nu fie arzător, întrucât le va afecta, motiv pentru care se recomandă plasarea lor în locuri ferite de bătaia directă a soarelui, în zilele toride de vară.

Un alt truc recomandat de grădinari constă în punerea unui îngrășământ lichid în ghiveciul cu flori. Acesta va stimula creșterea.

Te-ar putea interesa și: Trucul care îți umple mușcatele de flori. E musai să începi să le faci asta