Cu ce să ungi micii înainte de a-i pune pe grătar. Aşa ies gustoşi

de: Bișinicu Andreea
28 04. 2023

Ziua de 1 Mai se apropie, așa că românii abia așteaptă să plece la munte, mare sau pădure, pentru a încing un grătar alături de familie, prieteni și apropiați. Care este secretul celor mai delicioși mici la grătar. Chefii bucătari au împărtășit un mic truc cu românii gurmanzi.

Rețetă pentru cei mai gustoși mici preparați în casă

Fie că vorbim despre minivacanța de 1 Mai, devenită deja tradiție în România, fie vorbim despre altă sărbătoare, românii se înghesuie să plece să la pădure să facă un grătar alături de cei dragi. Iată secretul celor mai delicioși mititei. Cu această rețetă nu poți da greș.

Ingrediente:

  • 700 g pulpă de vită
  • 300 g carne mai grasă de porc (piept sau ceafă)
  • 300 ml supă de oase sau apă foarte rece
  • o lingură rasă de cimbru uscat
  • o linguriță rasă de semințe de chimen
  • două lingurițe de boia dulce
  • 5-6 boabe de ienibahar
  • o jumătate de linguriță de boabe de coriandru
  • 5-7 căței de usturoi
  • o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu
  • o jumătate de linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • sare
  • puțin ulei pentru uns

Cu ce ungem mititeii înainte de a fi puși pe grătarul încins

Pentru început, vei toca foarte fin carnea de vită și cea de porc împreună cu usturoiul. Se zdrobesc condimentele în mojar, după care vei frământa bine carnea cu ele, pentru a-i da aromă. Nu uita să adaugi bicarbonatul de sodiu amestecat cu puțină zeamă de lămâie.

Mai departe trebuie să adaugi, puțin câte puțin, supă de oase sau apă foarte rece până când pasta devine pufoasă. Vei pune pasta pentru mici într-un castron pe care îl vei acoperi cu folie alimentară.

Un lucru esențial pentru ca micii să iasă gustoși este să lași pasta de mici în castronul acoperit cu folie peste noapte. Nu uita că pasta de mici trebuie scoasă din frigider, cu trei ore înainte ca mititeii să fie puși pe grătar.

Carnea de mici va putea fi modelată mai ușor, dacă este la temperatura camerei. Trucul genial al experților în arta culinară este să ungă micii cu ulei, cu o oră înainte de a fi puși pe grătar. Aceștia se prăjesc pe grătar timp de 12 – 13 minute, pe toate părțile.