Cu ce să ungi carnea înainte de a face snițelele. Ingredientul secret care le dă un gust senzațional. Așa procedează și chef Scărlătescu

de: Sabina Anastasia
17 06. 2023

Chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din țara noastră și oferă întotdeauna, cu drag, unele dintre cele mai bune sfaturi culinare. Juratul de la „Chefi la cuțite” vine mereu în ajutorul gospodinelor, când vine vorba de bucătărie. Află în rândurile de mai jos cu ce să ungi carnea înainte de a face snițelele, pentru un gust senzațional.

Cu ce să ungi carnea înainte de a face snițelele

Dacă e să vorbim despre prepararea șnițelelor, indiferent din ce fel de carne alegem să le gătim, trebuie să ținem cont de un lucru esențial. Sarea este mai mult decât un simplu condiment. Ne-am obișnuit să adăugăm sare în orice fel de mâncare pe care îl gătim, fără să știm că acest ingredient oferă o aromă esențială mâncărurilor.

Sarea poate intensifica și alte arome din mâncare, care pot fi induse cu ajutorul a diverse condimente. Face carnea mai suculentă și nu numai. Contribuie și la extragerea sucului bogat în proteine care iese la suprafață în timpul gătitului. Astfel, bucățile de carne din tigaie se prăjesc mai bine.

Pe lângă sare, însă, bucătarul Cătălin Scărlătescu recomandă gospodinelor să treacă bucățile de carne pentru șnițele într-un mix de condimente și unt. Lasă carnea să absoarbă condimentele timp de zece minute, apoi gătește-le. Nu lăsa carnea condimentată prea mult timp, pentru că va deveni uscată după ce se va prăji.

Trecute prin mix de condimente, șnițelele vor ieși, la final, mai aromate. Unge bucățile de carne și cu un ingredient special, pentru a obține un rezultat desăvârșit. Chef Cătălin Scărlătescu recomandă să le ungi cu unt topit. Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă, dacă vei ține cont de aceste aspecte.

Cum prepară Scărlătescu cele mai bune șnițele

Ingrediente:

  • piept de carne de pui/carne de porc/carne de vită;
  • fulgi de porumb;
  • sare, după gust;
  • piper, după gust;
  • ierburi aromatice, în funcție de preferințe și gust (cimbru, oregano, busuioc, rozmarin, pătrunjel sau mărar);
  • unt.

Mod de preparare:

  1. Se topește untul la flacără mică.
  2. Se pun bucățile de carne într-un bol în care se adaugă untul topit și se ung cu acesta.
  3. Se condimentează cu sare și piper, în funcție de gust și preferințe.
  4. Se adaugă ierburile aromatice.
  5. Se tăvălesc bucățile de piept de pui prin amestecul de fulgi de porumb.
  6. Se pregătește baie de ulei.
  7. Se pun bucățile de piept de pui la trăjit în baia de ulei.

Urmând rețeta de mai sus, vei prepara șnițele aromate, crocante la exterior, dar moi la interior. Celebrul bucătar Cătălin Scărlătescu recomandă gospodinelor să dea neapărat bucățile de carne printr-un mix de condimente, înainte de a le prăji, și să le ungă cu unt. Ingredientele vor oferi un gust aparte șnițelor, potrivit chef-ului Cătălin Scărlătescu.