Cu ce să umpli gogoșarii în oțet ca să iasă și mai buni. Ingredientul magic care schimbă tot gustul
Gogoșarii în oțet nu lipsesc niciodată din cămara cu bunătăți a celor mai iscusite gospodine. Sunt delicioși și merg perfect alături de o friptură. Desigur, gusturile nu se discută.
Cum să faci cei mai buni gogoșari în oțet
Gogoșarii în oțet pot fi preparați foarte ușor. Rețele sunt simple și nu este nevoie de multă iscusință. În funcție de ce ingrediente folosiți, gogoșarii vor avea un gust ușor diferit. Noi vă recomandăm următoarea rețetă.
-
Gogoșari în oțet, rețeta bunicii
Nimic nu se compară cu mâncărurile pregătite de bunici. Ne aduce aminte de gustul copilăriei. Pentru această rețetă veți avea nevoie de următoare ingrediente:
- 5 kg gogoșari
- 5 litri de apă
- 1 litru de oțet
- 2 linguri de ulei (opțional)
- sare după gust
- zahăr după gust
- boabe de piper
- boabe de muștar
- foi de dafin
- hrean
Mod de preparare
Începem prin a spăla și tăia foarte bine gogoșarii și îi tăiem în bucăți potrivite. După, se pregătește saramura din următoarele ingrediente: apă, oţet, ulei, sare, zahăr, piper, boabe de muştar şi foi de dafin. Compoziţia la fier, la foc potrivit.
Totul se potrivește după propriul gust. Dacă preferați gogoșarii mai acri, atunci adăugați mai mult oțet. Dacă îi preferați mai dulci, adăugați mai mult zahăr.
Când saramura dă în clocot adăugăm gogoșarii, dar nu toți în același timp, ci pe rând. Se învârt continuu cu paleta cu găuri până îşi schimbă culoarea. Dacă îi lăsați prea mult timp pe foc, se vor înmuia, deci aveți grijă la acest aspect.
Mai apoi, se scot din saramură și se pun în borcane. Când toți gogoșarii sunt așezați în borcane, adăugăm hreanul. La un borcan de 800 de grame adăugăm circa trei fâșii.
După, se adaugă saramura caldă, iar mirodeniile care au rămas pe fundul oalei se repartizează cu o lingură, uniform, în fiecare borcan. O frunză de dafin la fiecare borcan este de ajuns.
Legăm borcanele cu celofan sau se capsează şi se depozitează în cămară, înveliți într-o pătură, până a doua zi. Este indicat să apăsați gogoșarii ușor cu o lingură de lemn sau să scuturați ușor borcanul cu gogoșari în oțet, astfel încât să nu rămână bule de aer în borcan.