Cu ce să stropești vița de vie la început de iunie pentru o super recoltă. Așa vei avea struguri dulci și în cantități mari

Cu ce să stropești vița de vie la început de iunie pentru o super recoltă. Așa vei avea struguri dulci și în cantități mari
Cu ce să stropești vița de vie la început de iunie pentru o super recoltă

Cui nu-i place vinul?! Românii sunt vestiți pentru pofta acerbă de vin, dar și pentru recolta de viță de vie, pe care grădinarii o îngrijesc cu mare atenție. Puţini sunt, însă, cei care ştiu că există un îngrășământ mineral cu care se stropește via pentru o recoltă cât mai bogată.

Struguri cât mai mari și mai buni, pentru un vin cât mai gustos

Strugurii le pot da mari bătăi de cap grădinarilor, căci aceștia sunt predispuși la numeroase boli, nu le place umiditatea, nici seceta și au nevoie de tăierea în timp util a lăstarilor. Terenul de viță de vie trebuie să fie mereu curățat de buruienile, care pot menține o umiditate extrem de favorabuilă îmbolbnăvirilor de mană.

Ei bine, această metodă minune  le sare în ajutor grădinarilor, atât celor experimentați, cât și începătorilor, și îi face pe aceștia să scape de gândul că plantația lor va fi distrusă. Aceasta metodă va pune stop manei viței de vie, care este o boală extrem de periculoasă, adusă din America de Nord în secolul al XIX-lea. Pagubele produse de această boală sunt cumplite și pot face ravagii.

Atenție! Care este utilizarea corectă a soluției minune

Mare atenție, nu trebuie să ratați momentul în care strugurii înmuguresc, căci acest moment este cel mai benefic pentru o recoltă cât mai bogată. Trebuie să pregătești o soluție simplă din apă și îngrășământul mineral Nitrophoska.

Se dizolvă două linguri de Nitrophoska în zece linguri de apă, iar soluția obținută se amestecă bine și se pulverizează pe struguri. Aceasta soluție este ca un bandaj pentru struguri, fiind bogată  în azot, fosfor și potasiu.

Acest tratament adus strugurilor cu siguranță va crește recolta și va face ca vinul să fie cât mai gustos. Vinul va avea o culoare cât mai limpede și o dulceață aparte.

Urmăriți Playtech.ro și pe