Cu ce să stropești legumele ca să scapi de răsucirea și încrețirea frunzelor. Te va ajuta să ai o recoltă bogată
Nu este foarte ușor să crești legume. Pe lângă bolile pe care le pot suferi, există riscul ca acestora să li se încrețească și să li se răsucească frunzele. Din fericire, există mai multe trucuri prin care putem preveni acest lucru. Află cum poți preveni acest fenomen!
De ce se răsucesc frunzele legumelor?
Fenomenul de răsucire a frunzelor apare, în special, la roșii. De regulă, acest fenomen apare pe durata verii. Lipsa elementelor nutritive este cauza care conduce la răsucirea frunzelor. De asemenea, acest fenomen poate spune foarte multe cultură.
Spre exemplu, există șanse ca legumele să aibă un deficit de cupru și sulf. Lipsa de calciu poate fi responsabilă de albirea frunzelor. Și insuficiența de fier poate conduce la albirea nervurilor si la răsucirea frunzelor. Nu numai lipsa de substanțe poate conduce la răsucirea frunzelor ci și mediul în care acestea cresc. Umiditatea insuficientă sau în exces, temperaturile ridicate, apariția dăunatorilor (în special afide), afecțiunile micotice sau virale sunt doar câteva dintre cauzele care pot conduce la producerea acestui fenomen.
Te-ar putea interesa și: Cu ce să stropeşti ardeii din grădină la final de iulie, început de august. Aşa vor rodi până toamna târziu
Cum se poate preveni răsucirea și încrețirea frunzelor?
Din fericire, există câteva trucuri prin care putem preveni răsucirea și încrețirea frunzelor. Este recomandat să apelăm la fertilizarea foliară, cu soluții complexe ce conțin substanțe nutritive. De asemenea, este indicată folosirea unor îngrășăminte foliare.
Te-ar putea interesa și: Cât să stropești roșiile ca să scapi de catfacing, de fapt. Trucul secret care te ajută să ai o recoltă sănătoasă
Avantajele folosirii acestor tipuri de îngrășământ nu sunt puține la număr. Aceste îngrășăminte au rolul de a corecta carențele de elemente nutritive în mod rapid. Mai mult, există șanse ca toate elementele să fie asimilate prin frunze. Pentru rezultate vizibile este indicată aplicarea unor cantități mici de produs. Chiar dacă cantitatea este una mică, aceasta va acționa rapid.
Fermierii optează pentru folosirea unor astfel de substanțe pentru că, riscul de provocare a unor arsuri este unul mic. Cu ajutorul acestor produse, producția va crește cantitativ și calitativ.
De cealaltă parte, încrețirea are cu totul și cu totul alte cauze. De regulă, acest fenomen este cauzat de acarieni. Aceștia sunt niște păianjeni foarte mici, care de cele mai multe ori nu se pot observa cu ochiul liber. Și în cazul frunzelor răsucite este recomandată stropirea pomilor cu substanțe specifice.
Te-ar putea interesa și: Cu ce să uzi dovleceii vara. Așa obții o recoltă dublă. E trucul grădinarilor isteți