Cu ce să hrănești găinile în sezonul rece pentru a fi sănătoase. Gospodarii pricepuți procedează mereu așa

de: Mariana Olteanu
06 10. 2023

Sezonul rece este aproape, iar foarte multe persoane se întreabă ce pot face pentru a ajuta găinile să rămână sănătoase. Fermierii au dezvăluit secretul. Iată cu ce să hrănești găinile în sezonul rece pentru a fi sănătoase.

Cu ce să hrănești găinile în sezonul rece?

Temperaturile scăzute și condițiile meteorologice le pot afecta sănătatea micilor înaripate. Pentru a preveni dezvoltarea unor posibile boli, fermierii alocă o atenție desăvârșită tipului de hrană folosit. Se pare că există mai mulți factori de care orice gospodar ar trebui să țină cont.

Este recomandat ca în acest sezon, hrana să fie una echilibrată bazată pe proteine, carbohidrați, grăsimi, vitamine și minerale. Cu cât alimentația este mai sănătoasă cu atât găinile vor fi mai ferite de boli. O altă opțiune constă și în alegerea unui tip de hrană comercială de calitate. O bună parte dintre fermieri preferă să le prepare un amestec sănătos chiar acasă.

Citește și: Leguma cu care trebuie să hrănești găinile din curtea ta, de fapt. Beneficiile nebănuite pe care le are

Semne că găinele nu sunt sănătoase

De asemenea, există o serie de semne la găini, care ne pot spune multe lucruri despre sănătatea acestora. Spre exemplu, dacă acestea slăbesc în sezonul rece e necesar să rezolvați problema. În plus, este important să furnizați o dietă bogată în vitamine, proteine și minerale.

Fermierii optează pentru hrănirea găinilor cu bucăți de fructe și legume, resturi de carne sau chiar viermi de făină sau chiar cu cereale suplimentare.

Citește și: Cu ce să hrănești găinile ca să facă ouă multe. Găinile până în cinci luni e obligatoriu să mănânce asta

Cum să îngrijești găinile iarna?

Un alt lucru de care trebuie să țineți cont este și faptul că mâncarea ar trebui să fie caldă. Dacă observați că acestea se îngrașă, nu ar trebui să vă îngrijorați ci din contră. Acest lucru este normal.

Și apa joacă un rol important. Din acest motiv, este important ca găinile să aibă apă în permanență. De asemenea, este indicat să izolați corect cotețul păsărilor. Vă puteți folosi de carton, folie cu bule, paie, panouri din polistiren pentru  a izola corect. Fermierii obișnuiesc să mai aplice ulei de in pe scândurile cotețului pentru a preveni pătrunderea ploii și a umezelii.

De asemenea, este important ca găinile să fie ferite și de ploaie. Din acest motiv, putem apela la o prelată temporară care le poate proteja împotriva ploii.

Citește și: 10 lucruri mai puțin cunoscute despre găini